tiistai 31. toukokuuta 2011

Gearpäivityksiä ja uusia nestehitä..

Heips!

Taasen on tullut pakettia brittein saarten suunnalta ja kaikenlaista uutta mukavaa tullut testailtua. Uusista nesteistä pistän mielipidettä "testatut e-nesteet" -tekstiin, kunhan ehdin kaikkia testailemaan. Uusia laitteistohankintoja viime päivityksen jälkeen tullut jonkin verran, joten tässä niistä hieman kommenttia.

Ego XXL 1300mAh akku

Tuollaisen mielenkiintoisen tuotteen huomasin Cloud 9 Vapingissa olevan tarjolla ja tilasin akun oikeastaan hetken mielijohteesta ja kiinnostuksesta noin isovaraukselliseen akkuun. Postilaatikko kolahti ja eikun pakettia hakemaan kotia kohti..

Paketti auki -> "ai jumalauta tää on kauheen kokoinen!" Akku on vain hieman normaalia 750mAh rivan/eGon akkua paksumpi, mutta lähes puolta pidempi! Eli tästä ensimmäinen isohko miinus. Ei tule mahtumaan mihinkään omistamiini rasioihin, röökiaskeihin tms. Kokonaisuuteen kun lisää atomisoijan ja tipin, hipoo komeuden pituus jo naurettavuuksia. Siispä miksipä ei vetäisi huolella överiksi? Akun nokkaan giantomizer (clearomizeriä vastaava, mutta huomattavasti suuremman tilavuuden omaava nestesäiliön ja atomisoijan yhdistelmä) ja tässä valmis "bongi" kotihöyryttelyihin. Giantomizer vetää 3,5 milliä nestettä ja akunkeston pitäisi olla useamman päivän luokkaa, eli kaikinpuolin mallikas yhdistelmä.

Akunkesto on todella usean päivän luokkaa ja tämä giantomizer myös sopii kivasti sen kaveriksi. Jos ulkonäöllisesti tämä kombo ei silmiä hivele, on se toimivuudeltaan kuitenkin kiitettävää luokkaa. Hyvät nesteet säiliöön, akku täyteen ja kivasti imeskelee ilman täyttöjä tahi latauksia pidempäänkin. Suosittelen kokeilemaan vaikka vain piruuttaankin :)
Muuten akku toimivuudeltaan normaalin akun tasoa.. Ainoastaan lataukseen menee jokin tovi pidempään, mutta eipä tätä nyt ihan joka päiväkään tule ainakaan itse käytettyä, eli menköön vahinkopalona. Toisaalta voi ostaa näitä kaksi, niin on sitten spare jos toisesta hönkä loppuu.

Mielenkiintoinen tuote, joskin kokonsa puolesta melko hölmö esim. duuni- tai muuhun kodin ulkopuoliseen höyryttelyyn. Jos parempaa akunkestoa kaipaa Rivaansa/eGoonsa, suosittelen lämpimästi ennemmin hommaamaan eGo/Riva XL 900mAh akun, joka kooltaan huomattavasti inhimillisempi ja kestoltaan kuintenkin normaalia akkua sopivasti parempi.

DSE 901

Vihdoin sain myös käsiini 901 -atomisoijalla varustetun e-savukkeen. Tunteeni ennen testausta olivat hieman ristiriitaiset ja tuote ehtikin virua laatikossa jokusen päivän ennen testiin ryhtymistäni. Ennakkotieto laitteen 510 -mallia huonommasta höyryntuotosta ei juuri innostanut. Toisaalta mehujen maut pitäisi tämän mallin kera tulla paremmin esille.

Akkujen latauduttua kuuluisat nokilöylyt.. Aluksi tuntui ettei saanut oikein lainkaan käryjä masiinasta. Jo semitottuneena vapottajana tiesi kuitenkin uusien laitteiden ominaisuuksiin kuuluvan "hitaan käynnistymisen" ja odotti maltillisesti ensimmäisiä kunnon osumia. Yllätyksekseni höyryntuotto ei ollut todellakaan niin heikkoa kuin olin olettanut. Höyryntuoton määrää 510 -malliin verrattuna oli jonkin verran vähemmän, mutta tämä ei kuitenkaan aivan älyttömästi häirinnyt (ainakaan suuren höyryntuoton omaavia nesteistä löylytellessä esim. libertyn mansikka tai omppu). Kuitenkin tuntui, että välillä tuli vedettyä "kuivat" ja höyryä ei kaikilla kiskaisuilla tullut tasaisesti, toisin kuin 510 -mallilla höyrytellessä.

Suuresti mainostetun maun paremman esilletulon huomasi pääasiassa tiettyjä nesteitä käyttäessä. Joidenkin 510 -mallilla miedoiksi jääneiden mehujen maku korostui jonkin verran. Kuitenkin joidenkin nesteiden osalta maun vahvuus oli mielestäni täysin identtisiltä entiseen verrattuna. Se täytyy kyllä myöntää, että hieman ehkä kaikkien nesteiden makua tämä atomisoijamalli kyllä kirkasti. Eli 510 atomisoija jonkin verran joitain mehujen makuja "tunkkaistaa".

Akunkesto tässä laitteessa on omaan makuun aivan liian lyhyt (varaus ainoastaan180 mAh!!). Omiin tottumuksiini sopivalla löylynotolla akku on kestänyt pitkähkön leffan ajan, eli reilut 2 tuntia. Tämä on mielestäni iso miinus tuotteelle. Ehdotankin kaikkia, varsinkin vapoiluun tutustuvia, tilaamaan Rivan 901 -mallin (löysin näitä ainakin Libertystä), jossa 750mAh akku! Myöskin tässä omassa DSE -versiossani akku oli tosiaan automaattinen eli driptippaustakaan en päässyt testaamaan. Toisaalta omaa hölmöyttä, kun ei tilauksen yhteydessä viitsinyt kunnolla tsekata :(

Yhteenvetona täytyy todeta, että tällaisenaan 901 ei 510 -mallia voita. Itse aion seuraavia tilauksia tehdessäni liittää tilaukseen 510 -> 901 adapterin, jolla 510 -kantaisia akkuja voi käyttää 901 -mallin atomisoijan kanssa. Täräytän sen kiinni 900mAh eGo XL akkuuni ja jo luulisi virran riittävän. Siinä vaiheessa oletan tämän mallin atomisoijan tulevan esiin vielä aivan uudella tavalla ja ehkä jopa pärjäävän 510 atomisoijalle siinä määrin, että joudun vaihtamaan perus työkaluni 901 -malliseksi ja joudun parit Rivan 901 akut tilailemaan. Se jääpi vielä nähtäväksi.
Aion myös tuohon Mako Midiini tilata 901 -mallin adapteriholkin ja 901 suurjännite atomisoijan ja testailla millaiset 6voltin höyryt irtoaa "ysillä". Elämme mielenkiintoisia aikoja :)

Siinäpä suurimmat tulokkaat lauteille tällä haavaa.. Mainittakoon kuitenkin, että eräänlaisen erittäin mielenkiintoisen jopa lievän harvinaisuuden kokoelmiini onnistuin hommaamaan ja tuolla latauksessa laite tönöttää tällä hetkellä, eli matta mustan GHOST 016 -coneatomisoijalla toimivan e-savukkeen onnistuin saalistamaan Moju Republicin parin päivän ajan sitä sivuillaan tarjotessa (tuotetta ei toistaiseksi lisää saa). Laitteen normi e-savukkeista suuresti erottavia tekijöitä on juuri tuo conemallinen 016 matalan vastuksen atomisoija järeällä käämillä sekä sopiva 1300mAh akku. Nämä jännät ominaisuudet on vielä saatu suhteessa erittäin kompaktiin pakettiin, koska laite ei 900mAh akulla höystettyä Rivaa tai eGoa suurempi ole! Tästä tuotteesta takuu varmasti testituloksia lähipäivinä!

Myös HongKongista tilaamani DSE 108 -kopio on lähtenyt isänmaatamme kohti, joten odotelkaamme innolla myös sen saapumista ja testiä kyseisestä laitoksesta. Libertyllä open -statuksen vielä tällä päivämäärällä omaava tilaus sisältää hyvin mielenkiintoisen M401 USB passthrough -laitteen, joka mahdollistaa höyryttelyn ilman varsinaista akkua, usb -johdon avulla sellaisesta lähteestä mihin usb -sovitin kullakin sattuu olemaan. (verkkovirrasta, autosta tai suoraan tietokoneesta) Sekä tietysti M40x -mallin atomisoijan tuon kaveriksi. Eli näistäkin lisää tarinaa sitä mukaa kun laitteita postista ropisee. Palailemme siis tuota pikaa..

VAPING IS NOT A CRIME!


GEAR (Päivitetty 16.6.2011)

Kuvassa tämänhetkiset "kiukaat" vasemmalta oikealle :

-eGo XXL 1300mAh / Giantomizer
-ProVari / 901 adapter & 901 HighVoltage Atomizer
-Mako Midi V2 / 510 MediumVoltage Atomizer
-Zeus 016
-Ghost 016
-Riva 510 / CE2 XL Clearomizer & Driptip
-eGo XL 900mAh
-Riva 510SE
-Riva 510 / 306 LowResistance Atomizer & Driptip
-510 Mini (Automaattinen) / DualCoil Cartomizer
-DSE 901 (Automaattinen)
-DSE 901 USB Passthrough (Manuaalinen -> drippaukseen)
-DSE108 Kiinaklooni / Miragen 108 Atomizer

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

The hunt for perfect vape - driptipping + muuta pientä purtavaa

Terveps!

Eli tuosta driptippingistä lupailin jonkin asteisen tekstin väsäillä.. Ensimmäisenä ajattelin vapoilun juuri aloittaneille/asiasta kiinnostuneille ja asiasta mitään tietämättömille hiukan kyseistä tekniikkaa selvitellä.
Tähän astiselle taipaleella olenkin jo selvittänyt normaalin, jonkinlaista vanua ym sisältävän sekä uudelleen täytettävän, tipin käytön. Eli tippiin tiputellaan ja lisäillään tuolta aikaisemmistä teksteistä opitulla tavalla jokuset tipat e-mehua ja nautitaan höyryistä. Mitä sitten kun mikään ei riitä? Lisää höyryä perkele, paleltaa! Tämän äärimmäisen höyryntuoton etsimisessä kuvaan astuu avuksi driptippaus tai direct dripping.. käytännössä homma menee seuraavalla tavalla..

Driptippaus
Driptippejä on satoja erilaisia. Eri muotoisia, värisiä ja eri materiaaleista valmistettuja. Ainakin olen bongannut jonkin asteisesta muovista (delrin), alumiinista sekä metallista valmistettuja driptippejä. Driptipin voi toki valmistaa itsekin vaikka normaalista tipistä kiskomalla sieltä täytteet, pääty- sekä välilevyn (vaikka neulalla) veks. Kannattaa kokeilla ennen varsinaista driptipin tilaamista. Itsellä tällä hetkellä kaksi erilaista metallista driptippiä ja testiksi tuohon omavalmisteeseenkin uhrasin yhden normitipeistäni. Kaikki kolme toimivat käytännössä yhtä hyvin, toki noissa stainless steel -versioissa on kivasti enemmän blingiä ja jotenkin tuossa muovisessa nyt vaan hiukan maistuu se muovi siellä..
Suurin ero normaalin ja driptipin välillä on se, että normaalissa tipissä kun on tiivistettyä välilevyä ja vanua tms sisällä, driptipissä on vain pelkkä reikä läpi tipin, joka on suupäästä isompi ja atomisoijaan tulevaa päätä kohti kaventuva.

Itse toimenpide ei taaskaan mitään ruudin uudelleen keksimistä ole. Otetaan laite millä ajateltiin löylyt ottaa ja ruuvataan siihen atomisoija kiinni ja driptippi atomisoijaan. Tämän jälkeen driptipin suupään reiästä tiputetaan 2-3tippaa e-mehua driptippiin ja sitä kautta suoraan atomisoijaan. Tuon tippamäärän kanssa kannattaa olla tosiaan tarkkana ellei halua uittaa atomisoijaansa, jolloin esimerkiksi riva tai eGo -malleilla löylyteltäessä neste valuu helposti atomisoijan alapäässä olevista rei'stä akulle sekä atomisoijan ulkopuolelle - vittumaista putsailla kamoja koko ajan sekä mehua menee hukkaan. Driptippauksessa sitä kuluu muutenkin normi sienimeininkiä enemmän. Driptippausta ei suositella käytettävän höyryttelymetodina automaattitoimisten akkujen kanssa, niiden manuaaliakkua huonomman suojauksen takia. Pahimmassa tapauksessa nestettä valuu atomisoijan alapäästä akkuun ja saa laittaa uutta tilaukseen. Kaikki kun on reilassa niin eikun fire it up ja nauti paksuista usvista! Kun vedät "kuivat", eli maistat suussasi selvästi palaneempaa makua kuin aluksi tai höyryntuotto merkittävästi vähenee (sen kyllä huomaa sitten), laskettele 2 tippaa (ei yhtään enempää enää polttovaiheessa) mehua taas tippiin ja juhlat jatkuu.. yksinkertaista mutta niiiiiin palkitsevaa.


510/901 PureSmoker Stainless (Cloud9Vaping)
510/901 Twistie (Cloud9Vaping)














Direct Dripping
Tämä toimenpide on periaatteessa driptippausta vastaava ja varmasti yleisesti saatetaan kutsua driptippaukseksi. Ainoana erona on että driptippi otetaan aina nesteenpudotuksen ajaksi pois atomisoijasta. Muuten toimenpide ja käytettävät tippamäärät ovat täysin samat. Tämä tapa varmaan on lähtenyt siitä, että ainakin jotkut driptip -mallit (esim. minulla tuo toinen) ovat kohtuullisen lyhyitä ja neste pakkaantuu helposti driptipin alaosaan, jolloin ensimmäisiä iskuja ottaessa on helposti mehut poskissa. Puhaltaminen tippiin muutaman kerran aina nesteenlisäyksen yhteydessä hieman vähentää tuota ongelmaa, mutten ainakaan itse saanut poistettua sitä kokonaan. Eli go for DDripping. Itse ainakin ihastuin tähän metodiin.

Kummassakin tapauksessa siis vedetään höyryt atomisoijasta pelkän reiän läpi kitusiin turhien "filttereiden" jäädessä välistä pois. Tässä tapauksessa onkin tarpeen tosiaan olla tosiaan hiukan tarkempi noiden välitiputusten kanssa, ettei vedä atomisoijakrääsää keuhkoihin, se ei ole hyvää ja polttaa kurkussa ikävästi. Pientä keskittymistä asiaan uhraten tällä tavalla saa mielestäni ainoat oikeat ja järjettömän paksut höyryt puhallella kanssalöylyttelijöiden ihmeteltäväksi. Olen myös tämän tavan selvästi havainnut vahvistavan mehuissa olevaa makua. Miinuksena sanottakoon jatkuva mehun tiputtelu sekä se että hieman "janoisempi" tapa tämä e-nesteen riittävyyttä ajatellen on.. noh sitä saa briteistä lisää :) Joka tapauksessa ainoa tapa jolla itse kotona enää höyryjä vetelen.
Pieneksi vinkiksi voin kertoa että esim. Mako Midi V2, 6voltin käyttöjännite, korkeajännite atomisoija, driptippi ja jokin hyvällä höyryntuotolla varustettu neste ja teidänkin emäntänne kommentit voivat olla seuraavat : "JUMALAUTA, PALAAKO TÄÄLLÄ JOKU?!" "kui niin?" "No vittu tätä savua, ei näe eteensä!" "se on HÖYRYÄ, kulta" ;)

<3 My Perfect Vape <3

Clearomizer..

Tänään jännästi sain myös eräältä, juuri vapoilun maailmaan haksahtaneelta, ystäväiseltäni testiin mielenkiintoisen tuotteen eli C-E2 Clearomizerin (Tänks Iippa!). Tuotehan on siis periaatteessa cartomizer, jolle en nyt keksi minkäänlaista suomenkielen vastinetta. Joka tapauksessa cartomizer -mallinen tippi on periaatteessa monesti kuin normaali tippi, mutta on täytettävissä hieman isommalla määrällä mehua kuin normi pumpulitippi.

Jollakulla on tässäkin asiassa lähtenyt mopo käsistä ja hyvin moni cartomizer -malli sisältää atomisoijan sekä nestesäiliön (joita useaa kokoa, jopa 5milliin asti) yhtenä pakettina, kuten esimerkiksi tämä tänään käsiini eksynyt clearomizer. Atomisoija tässä tuoteessa on normaali 510 -mallinen, eli sopii perus Rivan tai vaikka eGon akun jatkeeksi. Tämän mallin säiliöön mahtuu kerrallaan milli mehua. Nimi tuotteelle tulee ilmeisesti siitä että se on läpinäkyvä, eli sisällä olevan nesteenmäärää pystyy helposti seurailemaan höyrytellessä.

Paketti siis toimii periaatteella nesteet sisään, kiinni akkuun ja höyryttely jatkukoot kunnes säiliö tai todennäköisimmin akku on tyhjä. Säiliössä oleva neste siis pitää atomisoijan koko ajan tasaisen kosteana, eli höyryntuotto pitäisi olla jonkin verran parempi kuin perus tipeillä. Itse hieman varauksella olen näihin kaiken maaliman cartomizereihin suhtautunut ja olen pidättäytynyt tilaamasta moisia (mielestäni aikaisemmin) turhuuksia.

Eli käyttöön.. Ainakin tämä yksilö oli melko vaikea täyttää. Mukana tulevan mikroskooppisen "letkun" toinen pää ujutetaan nestepullon "nokkaosaan" ja toinen clearomizerin sisällä olevan "tiivisteen" pikkuriikkisestä kolosta säiliön puolelle (jota ennen edestä on neulalla poistettu kaksi tiivisterengasta) ja eikun truuttaamaan. Muutamia minuutteja myöhemmin minulla oli kädessäni outo kapistus täynnä vihaamaani e-mehua (usa mix).
Härveli kiinni Rivan 750mAh akkuun ja eikun nokilöylyt.. HYI SAATANA! "Maistuu kuin olis sytyttänyt taskun pohjalta röökintumpin uudestaan!" Seuraavat, seuraavat ja sitä seuraavat höyryt maistuivat aivan hirveälle. Sitten jotain tapahtui.. (jälkeenpäin netistä lueskelin ettei kannattaisi ensimmäistä 20 kiskaisua vetää perille asti :DD) Tuote alkoi toimia oikein. En pystynyt uskomaan että sisällä oli USA Mixiä, jonka tuolla arvosteluissani ehdin jo haukkua täysin luokattomaksi mehuksi. Maku useampien henkosten jälkeen jopa muistutti hieman tupakkaa, mutta mielyttävällä tavalla. Savuntuotto oli suunnilleen tuplat parempi kuin suoraan normitipistä kiskoessa sekä kurkkutuntuma laskeutui tässä nesteessä hyvinkin siedettäväksi. Toisin sanoen normitipissä aivan hirveä neste muuttui kohtuullisen miellyttäväksi tämän tuotteen ansiosta!

Miinuksena on heitettävä nestesäiliön täytön ärsyttävyys ja vaikeus. Toisaalta tähän menee mehua milli, joten jonkun akullisen luulisi siitä polttelevan ennenkuin täytyy uudelleen täyttää. Myöskin tämä hankala täyttömetodi mahdollistaa tuotteen tiiviyden, ettei ole sitten nesteet taskun pohjalla tms. Mielestäni erittäin toimivan oloinen ratkaisu ja aion tulevaisuuden tilauksiini näitä heitellä mukaan aina tarpeen vaatiessa tai muita vastaavia.

Jos etsii parempaa höyryntuottoa ja paremmin maun esille tuovaa atomisoija -vaihtoehtoa, kannattaa harkita clearomizerin tilaamista vaikka tuolta. Hiukan vaivaa tosin joutuu näkemään, mutta omasta mielestäni on sen arvoista!
Siinä vielä pientä klipsiä yllämainituista aiheista.. palaillaan

"WHERE THERE'S VAPOUR, THERE'S NO FIRE.."


sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Blastausta : Things to come..

Päevää!
Pientä päivitystä..
Eilen meni tilaukseen eGon XXL 1300mAh akku (510), driptippiä ja very high voltage atomisoijaa midille kaveriksi (Cloud 9 Vaping). Eli vähän testiä tuon järeähkön XXL akun kestosta ja toimivuudesta normisuhauttelussa. Myös driptippaamisen ihmeelliseen maailmaan aion aikaani entistä enemmän alkaa käyttämään. Eli varmaan laittelen tänne siitä myös vertailua normi tipin käyttöön verrattuna.

Huomenna sitten vihdoin täräytän sen DSE 901:n tilaukseen (Liberty Flights) ja oikein 5 esitäytettyä menthol cartomizeria ajattelin myös tilaukseen liittää, joten näistä itselle vielä omituisista tuotteista varmasti testituloksia ja vertailua 510 -malliin kun vain mantereellemme rantautuvat.

Myös erittäin jännästi bongasin huuto.netistä myynnissä jonkinlaisen e-nortin, joka muistuttaa ainakin DSE:n 108 -mallia.. Kulujen, postimaksujenkin jälkeen, jäädessä alle 13euroon (sisältää laturit sun muut) oli pakko kyseinen tuote huutaa.. Ilmeisesti HongKongista asti tulee, mutta mukana pitäisi olla nikotiinia sisältäviä tippejä (cartomizereitä tms??), joten olen enemmän kuin ihmeissäni jos tällaisia tuotteita saa Suomessa huuto.netissä myydä, sekä myös ihan Suomalaisella nettisivulla http://www.hkmyynti.fi , vaikkakin tuolta HongKongista käsin ilmeisesti toimii? Todella mielenkiintoista.. idea kehittyy ;)
Mutta tästä outoudesta myös varmaan videota ja tarinaa tuotteen saavuttua.

Myös tulossa uutta e-nestevalikoimaa.. Liberty Flightsilta
Strawberry, 18mg (pitäisi antaa tooodella ISOT höyryt)
Lemon 14mg
Whiskey 14mg
Blueberry 14mg
Ginseng 14mg
Mandarin 14mg

Suuresti kehuttuja Premium -nesteitä Enjuicelta ajattelin myös laitella tulemaan ainakin -
Apple 18mg (vertailun vuoksi tämän hetkiseen suosikkiin Libertyn Appleen)
Citrus Punch 11mg
Pineapple Twist 11mg (nämä 11milliset ihan testiksi nikotiinin määrän vähentämisestä ehkä aiheutuvista oireista)
Sekä erittäin mielenkiintoisen oloinen Vanilla Dream 18mg..
Eli nestesivullekin tulossa varmasti mielenkiintoista palautetta :)

STAY TUNED!

PS. Kiitän erityisesti Liberty Flightsilta kamojansa (tuolla antamallani alekoodilla) tilanneita henkilöitä.. Olette tienanneet minulle ilmaiset rahdit ja yhden 30ml nestepullon ensi tilaukseen.. THUMBS UP!


Pakko hiukan linkittää vielä tähän..
http://www.articlesbase.com/quit-smoking-articles/johnny-depp-uses-an-electric-cigarette-in-his-new-movie-the-tourist-3805943.html
Jos Deppi löylyttää. Sunkin pitäis :)

lauantai 21. toukokuuta 2011

Testatut E-Nesteet

Höyryttelykokemukseen helpostikin eniten vaikuttava asia on käytettävä neste, joten ajattelinkin tehdä tällaisen taulukon, johon tulen tulevaisuudessa päivittämään tietoja kaikista testaamistani e-nesteistä.
Maun osaltahan tämäkin on tosiaan makuasia, mutta nesteissä on kuitenkin muitakin ominaisuuksia jotka suuresti vaikuttavat tuntemuksiin höyryjä kiskottaessa kuten esim. kurkkutuntuma tai höyryntuotto.
Saatan jotain vaihtoehtoisia atomisoijia ja laitteita testauksessa kokeilla, mutta ellei erikseen mainita, nämä testit on tehty 3,7voltin Rivalla kera 510 atomisoijan.
Arvosteluun käytän "höyryttelyskenestä" joka puolelta maailmaa tuttua 0-10 skaalaa. Hinnat tilaushetkellä olevia "ovh hintoja" ilman alennuksia, käännettynä punnista euroiksi sen hetkisen kurssin mukaan.

Omien arvosteluiden jälkeen osio muiden käyttäjien minulle lähettämistä nestearvioista!

Taulukossa tiedot seuraavassa järjestyksessä:
Maku | Pohja-aine | Nikotiinipitoisuus | Nestepullon tilavuus | Nettikauppa josta tilattu


Apple | VG | 18mg (HIGH) | 30ml | Liberty Flights (14,40€)

Maku     7/10
Maun vahvuus     7/10
Höyryntuotto     9/10
Kurkkutuntuma     7/10
Kokonaisuus    8/10

Mielyttävä vaihtoehto kokopäiväiseen höyryttelyyn. Maku voisi olla vahvempikin, mutta toisaalta sopivan mieto ettei mene ja kyllästy. Omenan maun pystyy kyllä silti helposti mausta löytämään. Maistuu helposti hieman palaneelle, eli täytyy pitää tippi hyvin kosteana tätä höyrytellessä. Höyryntuotto erittäin hyvä ja höyry mukavan paksua. Kurkkutuntuma sopiva, hitusen voisi olla myös voimakkaampi. Omasta mielestäni todella hyvä valinta aion tilata uudelleen.


Apple | PG | 18mg (HIGH) | 30ml | Liberty Flights (14,40€)

Maku     8/10
Maun vahvuus     9/10
Höyryntuotto     5/10
Kurkkutuntuma     7/10
Kokonaisuus     7/10

PG -versio hyväksitodetusta Liberty Flightsin ompusta. Pohja-aineen erolle tyypilliset vaikutukset tuotteeseen havaittavissa selvästi. Maku tulee selvästi paremmin esille ja on omasta mielestäni erittäin hyvä. VeGe -versiossa helposti tuleva palaneen maku ei tässä läheskään niin helposti haittaa josta plussaa. Kurkkutuntuma Valitettavasti PG pohja -aineen huonompiin ominaisuuksiin kuuluu heikompi höyryntuotto, joka on tässä mehussa todella hyvin huomattavasti. Vege version kehittäessä todella hyvät höyryt, PG pääsee nippa nappa keskitason höyryntuottoon. Tämä mielestäni on sen verran iso miinus, että joudun yhtä pistettä huonommaksi tämän version arvioimaan. Kaikille, jotka makua enemmän arvostavat, tätä tuotetta suosittelen. Höyryfriikkien kehoitan valitsemaan ehdottomasti VeGen.


Apple PREMIUM | VG | 11mg (MEDIUM) | 10ml | Enjuice (8€)

Maku     2/10
Maun vahvuus     1/10
Höyryntuotto     8/10
Kurkkutuntuma     2/10
Kokonaisuus     3/10

LF:n omenaan tykästyneenä tilasin myös Enjuicelta PREMIUM omppumehun suuria odottaen, vaan miten kävi? Olen nyt useamman päivän ajan yrittänyt löytää mehusta sitä jotain vanutipeillä, clearomizerillä, driptippaamalla, kokeilemalla eri käyttöjännitteitä, atomisoijia sekä laitteita, mutta kun ei. Tästä mehusta ei yksinkertaisesti nyt vaan irtoa oikeastaan yhtään mitään. Paitsi höyryä. Höyryntuotto tämän mehun ainoa hyvä puoli. Usva on paksua ja sitä on kohtuullisen riittävästi. Mutta se maku. Mikä maku? Kun ei tää maistu oikein millekään. Jokin ihan mieto hedelmäisen oloinen maku on erotettavissa juuri ja juuri, mutta kun en millään mitään omenaa mausta löydä. Kurkkutuntuma on toinen jännä juttu. Tuntuu että on ihan sama onko höyryä vetäny sisäänsä vaiko ei. Ainoa asia mistä "kurkkuosuman" huomaa on siitä että kurkkuun tulee hieman viileämpi tunne ja sekin todennäköisesti johtuu hyvästä höyryntuotosta. Todella suuri pettymys sekä täysin hajuton ja mauton liemi. En komppaa.


Apple XO | VG | 14mg (MEDIUM) | 5ml | Liberty Flights (3,97€)

Maku     7/10
Maun vahvuus     6/10
Höyryntuotto     9/10
Kurkkutuntuma     6/10
Kokonaisuus      7/10

Yksi LF:n fruit -valikoiman XO mehuista. Melkolailla tuli ensituntumalta mieleen, että tuohon perus VG omppuun olisi laitettu vain enemmän vettä sekoitettaessa. Sama maku, mutta hieman miedompana. Kurkkutuntuma myös tuosta perus ompusta hieman miedompi ja laskee jo lähelle keskitasoa. Höyryntuotto aivan ok tasolla, tosiaan perusversiota peesaten parempikin voisi huomattavasti olla. Omenaa jatkossa ostaessani sijoittaisin taalani ennen tuohon perus VeGe -versioon. Se on parempi ja halvempi. Joskus näinkin.


Blueberry | VG | 14mg (MEDIUM) | 5ml | Liberty Flights (2,98€)

Maku     6/10
Maun vahvuus     8/10
Höyryntuotto     7/10
Kurkkutuntuma     6/10
Kokonaisuus     7/10

Mustikan makuinen VeGe -mehu LF:ltä. Heti ensimmäisiä löylyjä tästä ottaessa tuli mieleen finrexin flunssalääke. Maku on melkoisen teollinen ja hieman, ehkä tuon finrexin yhteyden havaittuani, lääkemäinen. Maku on kyllä kohtuullisen vahva, mutta höyryttelijän mieltymyksistä riippuu onko se hyvä asia. Omasta mielestäni ja tuotteeseen totuttuani maku on aivan mielyttävä, eikä kuitenkaan liian makea jatkuvaan höyryttelyyn. Höyryntuotto tässä mehussa aivan asiallinen, enemmänkin höyryä maailmaan kyllä mahtuisi. Kurkkuosuma on jotakuinkin keskiluokkainen.. Ei oikein herätä isompia ilon, jos ei myöskään surun, tuntemuksia. Kokonaisuutena perushyvä juissi normipöläyttelyyn.


Citrus Punch (PREMIUM) | VG | 11mg (MEDIUM) | 10ml | Enjuice (8€)

Maku     2/10
Maun vahvuus     5/10
Höyryntuotto     7/10
Kurkkutuntuma     7/10
Kokonaisuus     5/10

Enjuicen sitruunainen premiumtuote. Pullon avatessani ja siitä tavaraa tippiin laskiessani tuoksu oli tajuttoman hyvä. Kirpeän sitruunainen ja voimakas. Eikun löylyttelemään.. "hyi saatana!", ensikiskaisut maistui aivan yleiselle vessalle. Hetken höyryteltyäni ja maun hiukan vaimennettua maku pääsi lähelle jo sitruunan kuoria. Maun vahvuus onneksi vain keskitasoa, eli varmaankin kuintekin tämän 10milliä "saan alas". Höyryntuotto aivan hyvää luokkaa ja utu sopivan paksua. Kurkkuhitti kirpeähkö, ei kuitenkaan kovin vahva. Perus hyvä. Makua huomioon ottamatta mehu aivan passeli. Valitettavasti maku on sen verran roditon omaan makuhermooni, että en voi millään tuotetta keskikastia enempää arvostaa. Jos tykkää oudoista jutuista, niin ehdotan tilaamaan. Tämä on justiin sitä!


Cola | VG | 14mg (MEDIUM) | 5ml | Liberty Flights (2,98€)

Maku     6/10
Maun vahvuus     5/10
Höyryntuotto     6/10
Kurkkutuntuma     8/10
Kokonaisuus     6/10

Maku muistuttaa hieman jotain halpis cola -tuotetta. Enemmän tulee mieleen cola -karkit, kuin itsessään cola -juomat. Maku melkoisen mieto, mutta selvästi tunnistettavissa. Kurkkutuntuma tuotteen paras puoli, erittäin mielyttävä ehkä kuitenkin aavistuksen liian vaimeaksi jäävä. Höyryntuotto keskitasoa hitusen parempi. Höyryn paksuus keskitasoa. Keskivahva neste. Jos tykkää kokiksesta, tykkää varmasti tästä.


Ginseng | PG | 14mg (MEDIUM) | 5ml | Liberty Flights (2,98€)

Maku     2/10
Maun vahvuus     6/10
Höyryntuotto     7/10
Kurkkutuntuma     6/10
Kokonaisuus     5/10

Yksi omituisista "pakko testata" samplereistani. Mehun maulta en odottanut oikeastaan mitään. Miltä maistuu ginseng? Sitä on energiajuomissa muistaakseni.. Noh eikun testiin. Tämän mehun maku on tooodella hämärä. Vähän kuin jonkun tupakanmakuisen mehun ja green tean yhdistelmä. En osaa kertoa tarkemmin miltä mehu maistuu, mutta makea se ei todellakaan ole. Vähän ehkä jotenkin tunkkainen. Ehkä tästä joku löytää jotakin, mutta minä en. Muuten tuote perus LF -laatua. Maku tulee esiin sopivissa määrin, höyryntuotto ihan hyvällä tasolla (yllättävän hyvä PG mehuksi) ja kurkkutuntuma kohtalaisen miellyttävä, tosin liian vaimeaksi jäävä. Tämä mehu on varmaan sellainen, että jakaa mielipiteet aikalailla kahtia. Joko tykkää tai sitten ei. Minä en tykännyt, mutta koita ihmeessä jos vaikka juuri sinä tykkäisit.


Green Tea | VG | 14mg (MEDIUM) | 5ml | Liberty Flights (2,98€)

Maku     7/10
Maun vahvuus     4/10
Höyryntuotto     7/10
Kurkkutuntuma     7/10
Kokonaisuus     6/10

Erittäin paljon esikuvaansa maultaan muistuttava neste. Maku on mielyttävä, mutta vihreän teen hengen mukaan erittäin mieto, joka itseä hieman häiritsee. Toisaalta saa aikaan mielyttävän kurkkutuntuman. Tämän tuotteen "hittiin" tosin hieman potkua kaipaisi, ei silti huono. Höyryntuotto keskitasoa jonkin verran parempi, höyryn ollessa kohtalaisen paksua. Sopiva neste kaikenlaiseen höyryttelyyn, tee -friikeille "must buy".


Lemon | PG | 14mg (MEDIUM) | 30ml | Liberty Flights (14,40€)

Maku     8/10
Maun vahvuus     8/10
Höyryntuotto     4/10
Kurkkutuntuma     7/10
Kokonaisuus     7/10

Randomisti testiin valittu PG -mehu. Täytyy todeta taas, että pohja -aine näyttää maussa taas vahvuutensa. Maku todella sitruunainen ja mielyttävä sekä vahvuus kiitettävä. Tuntuu kuin söisi sitruuna purkkaa. Kurkkutuntuma pääpiirteittäin hyvä, joskin hivenen liian kirpeä. Höyryntuotto taas PG -nesteelle omainaisesti keskitasoa hieman huonompi. Sääli, koska muuten neste on erittäin mielyttävä höyryteltävä. Jälleen kerran makua arvostaville, itse tilailen jossain välissä VeGe -version ja testailen josko olisi kokonaisuutena vielä parempi.


Mandarin | VG | 14mg (MEDIUM) | 5ml | Liberty Flights (2,98€)

Maku     6/10
Maun vahvuus     6/10
Höyryntuotto     7/10
Kurkkutuntuma     4/10
Kokonaisuus     6/10

Mielenkiinnosta 5ml samplerina tilattu mandariinimehu. Tässä tuotteessa oli myös ensipuraisulla tuttu maku. Hetken sitä ehti kaiveskella, mutta tulihan se sieltä. Mieleen tulee vahvasti 90 -luvun hittituote. Nuo muoviset sarjakuva ym hahmot, jotka irstaasti niskoja taittamalla suoltavat kurkustaan suorakaiteen mallisia, oletettavasti erimakuisista jauhoista puristettuja karkkeja, eli PEZejä! Maku mehussa on hieman keskitasoa vahvempi, mutta mandariinia en mausta löydä vaikka uhattaisiin tappaa. Kurkkutuntuma on jotenkin hämärä. Tuntuu kuin kurkkuun jäisi jokin jauhokalvo. Itse en ainakaan suuremmin tästä ominaisuudesta pitänyt. Höyryntuotto on tuotteen paras ominaisuus, joskin sekin ainoastaan hyvä. Jotenkin aika tyhjäksi jättävä tuote, ei sopinut ainakaan itselle mitenkään järisyttävän hyvin.


Pear | VG | 14mg (MEDIUM) | 5ml | Liberty Flights (2,98€)

Maku     9/10
Maun vahvuus     8/10
Höyryntuotto     8/10
Kurkkutuntuma     9/10
Kokonaisuus     9/10

Libertyn päärynäjuissi. Maultaan jopa päärynäksi tunnistettava ja erittäin mielyttävän makuinen mehu. Maku saisi hippasen vahvempi olla, jolloin ehkä se päärynä tulisi selvemmin esille. Varmaan tältä tiimoilta pakko maistella tuo PG -version jossain vaiheessa. Toisaalta maku sopivan miedohko jatkuvaan löylyttelyyn, silti hieman lisäpotkua kaipaisi. Kurkkutuntuma yllättävän hyvä 14mg mehuksi, yksi parhaista etten sanoisi. Höyryntuotto myös kiitettävällä tasolla ja usva sopivan paksua. Pieni pohjaanpalon vaara, varsinkin driptippauksessa, havaittavissa mehun ollessa melko juoksevaa. Kaikin puolin kuitenkin laatumyrkky, yksi omista lemppareista tästä eteenpäin. Lähti välittömästi 30millin pullo tilaukseen tätä parit päivät höyryteltyäni. Suosittelen ainakin testiin kaikille, toimii!


Pineapple Twist (PREMIUM) | VG | 11mg (MEDIUM) | 10ml | Enjuice (8€)

Maku     8/10
Maun vahvuus     3/10
Höyryntuotto     7/10
Kurkkutuntuma     7/10
Kokonaisuus     6/10

Enjuicen Premium -luokan ananasmehu. Maku tuotteessa erittäin hyvä ja mielyttävä, raikkaan ananaksinen. Valitettavaa on kuitenkin, että maun vahvuus on erittäin hento ja tulee esille kovin miedosti omaan makuun. Tästä pakko rokottaa pisteissä muuten niin hyvää mehua melko rankasti. Höyryntuotto tuotteessa kohtuullisen hyvä ja usva semisti paksuakin. Kurkkutuntuma myöskin selvästi keskitasoa parempi, tuntuu kivasti olematta kuitenkaan liian potkaiseva. Mehuna mukava höyryteltävä, mutta tosiaan tuon maun heikkouden takia tipahtaa omasta mielestäni tuonne keskikastiin. Jos diggailee miedoista nesteistä, suosittelen tätä tilaamaan.


Usa MIX (Tupakka) | VG | 18mg (HIGH) | 30ml | Liberty Flights (16,70€)
                                                                                             Clearomizerin kanssa
Maku     2/10                                                                                  5/10
Maun vahvuus     8/10 (tässä tapauksessa ei hyvä asia!)                7/10
Höyryntuotto     3/10                                                                     6/10
Kurkkutuntuma     3/10                                                                  6/10
Kokonaisuus     3/10                                                                      6/10

Pääpiirteittäin sana "järkyttävä" kuvaa tätä nestettä sopivasti. Maku ei muistuta tupakkaa sitten alkuunkaan. Ennemmin tulee jotenkin ihmeellisesti mieleen huonon suklaan maku, joka lähinnä ällöttää. Maku on todella vahva josta nuo 8pistettä (ja se ei ole hyvä asia tässä tapauksessa) Höyryntuotto vähäistä, jopa 6v midin kanssa. Kurkkutuntumaan voi kommentoida ainoastaan - vitullinen takapotku. Eli aivan liian karvas ja jotenkin kirpeä. Maailmalla tuntuu olevan saanut hyvät arviot, joten oletan että tilaamassani tuotteessa jotenkin seokset pielessä tms. Tällaisenaan en tuotetta suosittelisi kenellekään. Tilailen jossain vaiheessa pikkupullon ja testailen oliko vika tässä erässä.
HUOM! Kyseisen tuotteen jälkitestaus, käyttäen clearomizeria (atomisoijan ja nestesäiliön yhdistelmää), osoittautui positiiviseksi yllätykseksi.. Maku vaimeni hieman ja tuotteesta jopa pystyy lievästi tupakan nyt jo maistamaan. Höyryntuotto tuplaantui ja kurkkupotku vaimeni erittäinkin sopivasti. Nyt tämä toimii jo ihan eritavalla. Silti itse pidän enemmän noista hedelmälitkuista toistaiseksi. Tupakanmakuja testaileville ihan oiva ratkaisu, mutta siis omasta mielestäni AINOASTAAN clearomizerin läpi tujauteltuna.


Strawberry | VG | 14mg (MEDIUM) | 30ml | Liberty Flights (14,40€)

Maku     9/10
Maun vahvuus     8/10
Höyryntuotto     10/10
Kurkkutuntuma     8/10
Kokonaisuus     9/10

Tätä mehua odotin innolla pääseväni kokeilemaan ja täytyy sanoa että odotus kannatti! Todella mielyttävän mansikkainen maku, olematta kuitenkaan liian imelä. Maku voisi hieman vahvempanakin esiin tulla, mutta välttää hyvin näinkin. Hyvin lievää "pohjaan palamista" kuten ompussakin havaittavissa, koska neste melkoisen juoksevaa. Myöskin tämän saurauksena varmasti esim. driptippingissä melkoisen hätäisesti kuluvaa. Höyryntuotosta täysi 10! Aivan tajuttoman paksut ja pehmoiset usvat lähti tästä tuotteesta. Todella hyvin sopiva mehu omiin tottumuksiini. Suosittelen lämpimästi kaikille!


Strawberry XO | VG | 14mg (MEDIUM) | 30ml | Liberty Flights (19,20€)


Maku     10/10
Maun vahvuus     9/10
Höyryntuotto     10/10
Kurkkutuntuma     9/10
Kokonaisuus     9,5/10


Miltei täyden kympin XO mehu LF:ltä. Korjaa vielä sopivasti tuossa Libertyn normi mansikassa olleita pikku puutteita. Maku on erittäin pehmeä ja miellyttävä, ei silti liian makea jatkuvaan löylyttelyyn. Edelleen voisi inan olla vahvempana tuo maku. Kurkkutuntuma on hieman normimehua parempi, mutta se ihan vihon viimeinen pikku lisä jää vielä tulematta. Höyryntuotto samalla tasolla kuin tuossa perusversiossa, eli helvetin höyryävä juissi. Piti oikein laittaa tällä kertaa puolet pisteet, jotta tämän jotenkin saa erottumaan muista ysin mehuista, koska tämä on vaan parempi. Kurkkutuntumaa hippasen lisää ja makua ihan hivenen vahvemmaksi niin tämä olisi täysi kymppi! Hinta on mehulle kohtuu kova, mutta kehoitan sijoittamaan. Varsinkin jos tuo perus mansikka kolisee. Menee itsellä "must have" -listan ygöseksi tässä vaiheessa.


Vanilla | VG | 18mg (HIGH) | 5ml | Liberty Flights (2,98€) 

Maku     9/10
Maun vahvuus     9/10
Höyryntuotto     6/10
Kurkkutuntuma     9/10
Kokonaisuus     8/10

Tutuksi tulleen LF:n vanilja mehukkeli. Maultaan erittäin sopivasti mukavan vaniljainen. Ei mitenkään liian makea tai iskevä tuo esanssi vaan tulee sopivasti esille, jos vaikka harkitsee mehua joka päiväiseen höyryttelyyn. Maku selvästi yksi vähiten teollisen makuisista mehuista. Tässä 18mg versiossa kurkkutuntuma erittäinkin sopiva makumaailmaan suhteutettuna. Iskee kivasti, muttei kuitenkaan vaniljan hennohkoon makuun sopimattomalla tavalla. Höyryntuotto valitettavasti vain hieman keskitasoa korkeampi, muuten tästä mehusta olisi saattanut yksi lemppareistani muotoutua. Joka tapauksessa erittäin suositeltava hankinta varsinkin vaniljan ystäville ja muillekin testiin.


Vanilla Dream (PREMIUM) | VG | 11mg (MEDIUM) | 10ml | Enjuice (8€)

Maku     7/10
Maun vahvuus     7/10
Höyryntuotto     9/10
Kurkkutuntuma     7/10
Kokonaisuus     8/10

Mielenkiintoinen enjuicen premium -mehu. Maultaan lievästi kirpeähkö ja selvästi vaniljainen. Jonkin verran kirpeys tuntui oudolta aluksi. Muutamien höyryjen jälkeen kuitenkin tuohon ominaisuuteen tottuu ja se itseasiassa sopii oikein hyvin vaniljan maun kanssa yhteen. Hieman vahvempi makumaailma voisi olla, toisaalta sopivan mieto joka päiväiseen käyttöön ettei tule ähky. Höyryntuotto mehussa erittäin kiitettävällä tasolla. Usva muutenkin sopivan paksua. Kurkkutuntuma voisi hiukan potkaisevampi olla, nyt jää hippasen liian miedoksi. Kokonaisuutena kuitenkin erittäin hyvä mehu, suosittelen kaikille "omaa juttua" etsiville ja muillekin! Itse käytän mehua enimmäkseen muiden, hyväksi todettujen mehujen makumaailmaa "raikastamaan". Kannattaa testata. Esim. 40% strawberry 40% blueberry ja joput tätä niin jo toimii!


Vape Wizard | ? | 0mg (ZERO) | 5ml | FlavourArt [Liberty Flights (3,94€)]

Libertyllä ja monessa muussakin paikassa tarjolla oleva FlavourArtin valmistama Vape Wizard tuotteen LF:n valikoimasta löytäessäni tilasin tuotteen riemusta hihkuen, koska tuotteen speksit lupailee lisääntynyttä höyryntuottoa ja joissain nesteissä ominaisuutena olevan kirpeähkön maun tasoittamista. Käytännössä siis tuotetta lisätään 0,5 - 2% itse sekoiteltuihin mehuihin tai sitten ihan valmisnesteisiin. Tuotetta nyt parit päivät eri mehuihin lisäiltyäni olen hoksannut, että itselle sopiva käyttösuhde on 1-2tippaa 5milliin mehua. Tuote hävittää helposti kokonaan heikohkot, varsinkin makeat maut ja poistaa kurkkutuntumaa aika tavalla. Bonuksena ainakin joissain heikon höyryntuoton omaavissa mehuissa, sain höyrymäärän miltei tuplaantumaan tällä aineella. Ongelmana tosiaan on se, ettei näitä ominaisuuksia voi valita vaan ne tulevat yhtenä pakettina seossuhteen määrästä riippuen. Tästä johtuen ei kannata tosiaan pilata omia mehujaan kerta heitolla vaan testailla vaikka tyhjiä 5millin pulloja käyttäen miten tuote minkäkin mehun kanssa reagoi. Esim hyväksi todetuista päärynästä, mansikasta ja vaniljasta häipyi jo yhden tipan jälkeen maku lähes kokonaan ja höyryntuotto pysyi käytännössä samana. Toisaalta taas älyttömän makuisen 10millin Citrus Punchini kanssa tuote toimi aivan helvetin hyvin. Neljä tippaa suoraan tuonne 10millin pulloon ja järkyttävä sivumaku lähti miltei kokonaan. Myöskin mehussa ollut oudohko kirpeähkö kurkkupotku vaimeni todella siedettäviin sfääreihin. Eli sain paskasta mehusta erittäin käyttökelpoisen tällä tuotteella. Suosittelen kokeilunhaluisille mehukikkailijoille ja niille joilla on hylly täynnä jotain liian vahvan tai oudon aromin sisältäviä nesteitä. Tämä saattaa tehdä niistä vielä aivan höyryteltävää litkua. Testatkaa ja ihmetelkää miten pari tippaa jotain ainetta voi saada isoja aikaan.. niin ja joo joo nitroglyseriinispesialistit ei sitte huutele siellä :)


Whisky | VG | 14mg (MEDIUM) | 5ml | Liberty Flights (2,98€)

Maku     2/10
Maun vahvuus     7/10
Höyryntuotto     6/10
Kurkkutuntuma     6/10
Kokonaisuus     5/10

Jälleen yksi "pakko saada testiin" mehuhankinta. Moni tietää miltä viski maistuu. Tämä mehu on siitä jännä, että tämä tosiaan lunastaa nimensä ja maistuu viskille. Tosin helvetin huonolle viskille, mutta kuitenkin. Odotin ehkä enemmän jotain tupakkanesteiden oloista meininkiä eli lähinnä että nimessä lukee whisky, mutta en odottanut todellisuudessa maistavani sitä tästä tuotteesta. Ja vieläpä näin selvästi! Itse olen suuri viskien fanittaja, mutta tämä ei ollut silti hyvä juttu omaan makuun jostain syystä. Ehkä se viski pitää vaan saada nesteen muodossa. Muuten mehu hieman keskitasoa parempi. Höyryntuotto keskiluokan tietämillä. Kurkkutuntuma ei aivan riittävän ätäkkä, mutta ei myöskään huomaamaton. Omituinen mehu, jos fanitat viskejä kannattaa koittaa. Voi vaikka toimia. Jos viskit eivät ole lähellä sydäntäsi, pysy tästä mehusta kaukana :)




Muiden lähettämät arviot mehuista

VG,Forest Fruits XO (14mg)

Maku 10/10
Maun vahvuus 7/10
Höyryntuotto 9/10
Kurkkutuntuma 5/10
Kokonaisuus 9/10

Kokonaisuudessaan todella mahtava kesäinen neste, jota mielellään höyryttelee. Seuraavia mielikuvia syntyi: hiekkaranta, kylmä drinksu, tummia naisia pienissä bikineissä. Kuva syntyi siten, että Jukka-Poika soi taustalla. -Klaus

VG, Licorice (14mg)

Maku ?/10
Maun vahvuus ?/10
Höyryntuotto 6/10
Kurkkutuntuma 6/10
Kokonaisuus 4/10

Nyt tuli kohdalle sellainen neste, josta on vaikea antaa mitään selkeää arvostelua. Makua ei ole...ei ainakaan lakritsia! Mauton ja mitään sanomaton rahat hukkaan -neste. -Klaus

VG, D'Doff (14mg)

Maku 1/10
Maun vahvuus 10/10
Höyryntuotto 8/10
Kurkkutuntuma 8/10
Kokonaisuus 1/10

Aivan jumalattoman kamala neste. Ylitsevuotavan vahva suklainen ja homehtuneen villansukan makuinen neste. Suklaisella en tarkoita fazerin laatua vaan enemmänkin itäblokin saastaista ja tunkkaista "suklaata".-Klaus

VG, Rose (14mg)

Maku 8/10
Maun vahvuus 8/10
Höyryntuotto 9/10
Kurkkutuntuma 7/10
Kokonaisuus 8/10

Neste soveltuu rentoon kesäiltaan, jossa maistellaan oluita ja nautitaan elämästä. Ruusun maku ei ole häiritsevä, mutta toisinaan makuhermot kuvittelevat maistavansa hajuvettä. Kokonaisuudessaan neste ei aiheuta mielipahaa, mutta en usko, että nesteestä tulee mitään all day vape -matskua. Tuntuu, että ruusu sopisi helvetin hyvin vanilijan kanssa...täytyy testata.-Klaus

torstai 19. toukokuuta 2011

FrequentlyAskedQuestions?

Jonkin verran on tullut kyselyä varsinkin höyryttelyn juuri aloittaneilta e-savukkeiden ja siihen liittyvien "varusteiden" käytöstä sekä huoltotoimenpiteistä. Ajattelinkin tehdä jonkinlaisen tekstin, omiin kokemuksiini perustuen, löylylaitteiston kuosittamisesta, joka päiväisistä ongelmista sekä käytännön pikku kikoista, jotka saattavat jossain määrin auttaa aloittelevaa höyryttelijää. Sekä päivittää hieman aikaisemmin teksteissäni ollutta infoa laitteista.
Kaikki tässä tekstissä olevat kokemukset ovat peräisin käyttämästäni laitteistosta, joka pohjautuu 510 atomisoijaan ja siihen liittyviin tarvikkeisiin. 901 ja muiden mallien testiä ja käyttökokemuksia varmasti jossain tulevaisuudessa tännekin ilmestyy, jahka kyseisiä laitteita saan aikaiseksi tilailla. Tässä vaiheessa esim. esitäytetyt tipit, hankalat refilli systeemit tms tuntuvat hankalammilta, kalliimmilta ja tätä kautta turhemmilta ratkaisuilta löylyttelyssä joka hoituu nykyisillä systeemeillä aivan hienosti. Jos olen väärässä, voitte lukea siitä todennäköisesti siis tulevaisuudessa täältä ja jumala minut armahtakoon.

Atomisoijat (Atomizer)
Atomisoija on laitteiston toimivuuden kannalta tärkein osa. 510 atomisoijan ominaisuuksiin kuuluu oman käsitykseni mukaan parempi höyryntuotto kuin 901 mallin vastaavaan. Tosin ilmeisesti 901 malleissa taas etuna on nesteen maun parempi esiintulo. Omiin kokemuksiini perustuen väittäisin, että atomisoijan kunto on suurin yksittäinen tekijä laitteen hyvään toimivuuteen. Atomisoijia on 510mallisena saatavilla, hieman eri käyttötarkoituksia ajatellen, jonkin verran erilaisia.

Normaalin vastuksen atomisoija on mielestäni toiminut erittäin mallikkaasti. Se tuntuu riittävän erittäinkin sopivaan höyryntuottoon ja ainakin liberty flightsin kautta tilatut yksilöt ovat tähän asti toimineet ilman ongelmia. Näille atomisoijille luvataan maksimaalinen toimintakyky 40millin poltteluun asti. Sen jälkeen ilmeisesti alkavat hyytymään jossain määrin. Itse en ole pitänyt tarkkaa kirjaa kuinka paljon milläkin kolmella atomisoijalla olen poltellut, mutta uusimmassa ja ensimmäisenä käytetyssä en eroa huomaa. 30milliä nestettä olen varmasti reilu kahden viikon aikana saanut höyryteltyä, että periaatteessa toimintalupaus on tähän asti pitänyt.

Atomisoijia on myös olemassa ns. matalan vastuksen versioina, joita ei tunnuta missään suositeltavan käytettäväksi minkään akun kanssa (tästä tarkemmin akut -osuudessa.) Ilmeisesti näissä pitäisi olla parempaa höyryntuottoa kuin normaaleissa tms. Itse en siis kyseisiä atomisaattoreita ole tilaillut. Ja ainoastaan yhtä kokeillut, mutta siinä taisi olla jotain vikaa? (sulatti jumalauta tipin välitulpan :D )

Atomisoijia saa myöskin ns. korkean jännitteen versiona, jotka ovat tarkoitettu lähinnä modimaailmaan jännitteen nostajille. Nämä atomisoijat eivät toimi oikein, jos ollenkaan normaalin (~3,7v) akun jännitteen kanssa, vaan vaativat korkeamman jännitteen (5v ->) Sopivat myös omasta mielestäni, suuremman käyttöjännitteen mahdollistaman, nopeamman lämpenemisen ja paremman höyryntuoton ansiosta paremmin esim. driptippaamiseen. Suosittelen!
510malliin on saatavilla myös erilaisia tankillisia ja kiinteä tipillisiä atomisoijia sun muita härveleitä, mutta ajattelin pitää tämän tekstin perusjutuissa niin nuo kolme "perus mallia" saavat riittää. Näistä aloittelijalle suosittelen ihan normaalin vastuksen atomisoijaa kestävyytensä ja toimivuutensa ansiosta.

Atomisoijan toimivuudessa, kuten koko e-savukkeen, tärkeää on ns. airflow (tästä kivasta sanasta selvitystä lopussa). Eli jos kyllästät atomisoijan e-nesteellä tai jätät kokonaan putsaamatta, atomisoijassa olevat ilmareiät tukkeutuvat helposti ja savut jäävät parhaimmillaankin todella köyhiksi.

Aikaisemmin teksteissäni olen todennut että muutama tippa atomisoijaan auttaa saamaan paksummat savut ja ettei atomisoija saisi "käydä kuivana" Tämä pitää edelleen paikkansa, mutta MUUTAMAA tippaa tarkennettakoon vähän. Jos atomisoija on ollut pidempään käyttämättömänä tai olen putsannut sen huolellisesti, olen tiputellut atomisoijaan päivän ensilöylyjä varten kaksi tippaa. Jos säännöllisin välein vetelee höyryjä ja täyttelee tippiä, ei atomisoijaan välttämättä tarvitse lisäillä tippoja enää. Jos tipin päästää liian kuivaksi, höyryt maistuvat palaneelta tai saa tipin sisällä olevan vanun poltettua kiinni atomisoijaan on syytä tiputtaa yksi tippa ennen seuraavia savuja. Myös liian kuivana käyvän atomisoijan voi havaita jos atomisoija tuntuu käyvän normaalia kuumempana. Tämä siis omakohtaisena yleisohjeena. Ajan kanssa kyllä oppii pitämään atomisoijan ja tipin juuri sopivan kosteana koko ajan.

Jos ja kun (itsellä käy lähes päivittäin) onnistuu atomisoijan "ylitäyttämään" eli saamaan ilmareikiin nestettä niin paljon että nesteen pulina kuuluu imettäessa, ei hätää. Helpoin tapa atomisoijan nopeaan putsaamiseen on paperi ja omat, jo tupakansavun vaurioista kohisten tervehtyvät, keuhkot. Eli atomisoija irti, tippi siitä irti ja atomisoija tippiin sopiva pää edellä suuhun. Niin että kun puhallat niin perkeleesti tulee akkuun sopivassa päässä olevasta reiästä nesteet mäelle. Tämän pään voi siis luonnollisesti painaa paperia vasten toimitusta suorittaessa, niin ei roisku nesteet pisin poikin. Kun paperiin ei nestettä enää tule kannattaa suorittaa sama toimenpide, mutta painaa paperilla sen verran kovin reikää vasten että ilma tuleekin sivuilla olevista ilma rei'stä. Ja suorittaa kunnes nestettä ei atomisoijasta enää tule ja putsata atomisoija paperilla kunnolla, varsinkin kierteet kun ovat kohtuu hennot. Huomaa että atomisoijan sisälle (vastusosaan) ei parane sorkkia millään! (saa todella herkästi paskaksi.. kuulemma) Tämän isompaa putsaus operaatiota en omille atomisoijilleni ole tehnyt ja toimivat kuin uutena. Eli riittänee hyvin.
Yleisvinkkinä voin sanoa että jos tipin ja atomisoijan täytettyä ja yhteen liitettyä jostain välistä pulpahtaa edes hiukan nestettä ulos, on koko laitos kyllästetty nesteellä liian vahvasti ja savut eivät tule olemaan nautinnolliset.. eli eikun uusiks meni.

Tipit (Cartridge)
Tippejä on saatavilla jos jonkin muotoisia ja eri materiaaleista valmistettuja. Jokaiselle muodostuu oma suosikkinsa, tykästyy sitten normitippi höyryttelyyn, driptippaamisen ihmeelliseen maailmaan tai harrastamaan säiliötippejä/atomisoijia. Tässä osiossa keskityn normaalin 510atomisoijaan sopivan tipin käyttöön. Näitä on pääasiallisesti saatavilla litteitä tai pyöreitä malleja. Näistäkin jokainen varmaan osaa valita suosikkinsa. Todettakoon, että e-savukelaitepaketit ainakin liberty flightista ilman erillistä ilmoitusta toimitetaan pyöreiden tippien kera. Itse diggaan litteistä (chewer aka pureskelija kun tuppaan olemaan) Tilattua saa tietysti kumpia haluaa. Kannattaa kokeilla kumpiakin.

Itse olen höyrytellyt normi tipillä niin, että tipin sisällä tilattessa oleva imeytysvanu on paikallaan. Jotkut tämän tykkäävät poistaa, joka varmasti myös ihan "sallittu" keino, mutta omasta mielestä vanua käyttämällä saa paksummat höyryt, paremman maun suuhun sekä yhdellä täytöllä pärjään pidemmälle. Tuo vanun poisto tuo hiukan mieleen driptippauksen kaltaisen tuntuman, mutta käytän mieluummin metallisia driptippejä, jotka on kyseiseen tarkoitukseen nimenomaan tehty sekä myöskin normitippien säästämiseksi.

Vanun käytön yksi ongelma on helposti tapahtuva ylitäyttö. Ensimmäisiä kertoja tippiä täyttäessäni ei itsellä ollut hajuakaan minkä verran nestettä vanuun pitäisi liuottaa. Ajan kanssa kuitenkin tämänkin handlaa paremmin. Tässäkin tapauksessa jokaisella varmasti omia mieltymyksiä, mutta yritän selventää itselleni hyväksi havaittua täyttötapaa.
On hieman vaikea selittää tapahtumaa, mutta periaatteena on se että tiputtaa vanuun tippoja niin että se selvästi vielä ottaa vastaan nestettä, mutta on silti selvästi märkä. Kuivaan tippiin tämä on nesteestä riippuen (toisten nesteiden ollessa öljymäisempää ja toisten juoksevampaa) ~5 tippaa. Huomion arvoista on että pakasta vedettyyn tippiin menee muutama tippa enemmän, koska omaa ensimmäisillä käyttökerroilla vanu omaa hieman huonomman imukyvyn. Kannattaa myös pitää huoli että sisällä oleva vanu olisi tipin yläreunan tasolla (painuu atomisoijan vastuksen takia helposti syvemmälle), jotta se menisi mukavasti atomisoijan vastusosan ympärille ja saisi parhaan mahdollisen lämmön siitä. Jos kuitenkin käy niin, että tippi ui nesteessä, eli nestettä on vanun päällä nestemäisessä muodossa imeytymättömänä, on täyttö mennyt överiksi ja taas meni uusiksi.

Ylitäytön tapahtuessa ei hätä ole tässäkään tapauksessa tämän näköinen. Yleensä ylitäyttötapauksissa hukkaan menee vain hiukan nestettä. Eli kun olet uittanut vanusi läpimäräksi ja tipissä lilluu nestettä, tulee "airflow" olemaan taas täysin olematon ja suu suurella todennöisyydellä jo ensimmäisellä imaisulla täynnä nestettä. Tässä tapauksessa tulee vanut kiskoa helsveettihin tipistä ja puhaltaa jälleen paperia vasten ylijäämäneste ulos. Eli puhaltamalla paperia vasten saa homman hoidettua ja tarkastettua että tipissä oleva "tiiviste" pitää. Kun puhaltaa vanupuolelle, pitäisi selvästi tuntua vastusta, eikä ilmaa pitäisi tulla suurissa määrin suupuolelta ulos. Kaikessa näissä puhallusjutuissa yleensä pieni määrä nestettä saattaa tulla huuliin ja kielelle. Tämä ei ole mitenkään terveydelle vaarallista niissä määrin, ainoastaan semipaskan makuista. Litra tolkulla nestettä ei kannata imeskellä kuitenkaan (nikotiinimyrkytys). Vanun saa helposti kuivattua nesteestä puristelemalla sitä paperin sisällä. Tipin sisältäkin voi koittaa paperilla mahdollisesti siellä olevaa ylijäämää imeytellä. Vanu takaisin tippiin ja koittamaan uudelleen.

Akut (Battery)
Akkuja on erittäin laaja valikoima kiinteistä, johonkin tiettyyn kokonaisuuteen suunnitelluista akuista, modeihin tarkotettuihin "irtoakkuihin". Jälleen käsittelen aloittelevalle 510 -käyttäjälle sopivia perusakkuja, joita on saatavilla myös erittäin suuri skaala lähinnä mAh kapasiteettiinsa ja toimintatapaansa (automaattinen/manuaalinen) perustuen. Manuaalisessa akussa on jonkin sortin painike tai kytkin jota painetaan, että akku antaa virtaa atomisoijalle. Automaattinen taas tunnistaa imaisun ja aloittaa virranannon sillä perusteella. Hiukan erilaisen kokemuksen antavat. Sopivat kummatkin omaan käyttöön. Kannattaa koittaa molempia. Automaattinen omasta mielestäni soppeli sisähommiin, kun laturikin on lähellä. Manuaalinen enemmän HC -meininkiin nestepitoisiin iltoihin ja töihin yms.

Itse käytän pääasiallisesti manuaalista 750mah Riva -akkua peruslöylyihin. Erittäin hyvä perusakku joka tappaa talossa ja puutarhassa. Eli sopiva "AllRounder" kaikenlaiseen poltteluun. Käyttöjännitteenä 3,7v, jolla saa todella sopivan paksut höyryt ja akun 750mah pitää huolen että akku kestää yleensä koko päivän omilla höyryttelytottumuksillani (aamuhöyryt, safkikset, välihöyryttelyjä varmaan 80-120min ja iltahöyryt.) Myös töissä pärjää vaikka 13tuntisen vuoron hyvin yhdellä akulla. Suosittelen kuitenkin hommaamaan kolmen akun varaston, jolloin ei takuulla lopu akut huomaamatta kesken.
Omistan myös 280mah automaattisen 3,6v akun, jolla yleensä löylyttelen esim. leffaa katsellessani tai yleensä sisällä. Akunkesto omassa sisäpoltossani ollut 4-5tuntia.
Seuraavaan nestetilaukseeni ajattelin liittää Ego XL 900mah akun ja testailla sen kestoa, joka siis pitäisi olla vielä sopivasti tuota 750mah akkua pidempi. Siitä sitten myöhemmin.

Akun huoltotoimenpiteita en juuri ole harrastanut. Ainoastaan atomisoijan ylitäytön yhteydessä yleensä akun yläosaan ja kierteisiin saattaa jäädä nestettä, joka kannattaa pyyhkiä pois. Pakettiakkujen pitäisi olla niin suojattu, että itse akun sisään nestettä ei pitäisi päästä.
Akunlataukseen liittyen on monenlaista koulukuntaa Itse olen akkua lataillut vaikkei kokonaan olisi vielä loppunutkaan. En tiedä kuluttaako akkua nopeammin ja heikentääkö kestoa, mutta toistaiseksi ei ole ongelmia ollut. Ensilatausta suorittaessa kannattanee noudattaa valmistajan ohjeita. Esim nuo Rivan akkuja pyydetään lataamaan 6tuntia vaikka laturi jo vihreää valoa aikaisemmin näyttäisikin.

Matalan vastuksen atomisoijat (Low Resistance Atomizer)
Monessa yhteydessä olen törmännyt varoituksiin alhaisen vastuksen atomisoijien käytöstä minkään akun kanssa. Niitä ei siis tunnuta suositeltavan käytettävän vaikka akun specseissä kerrottaisiinkin että toimii matala vastuksisen atomisoijan kanssa. Kuluttaa akun huomattavasti nopeammin loppuun kuin ilmeisesti olisi suotavaa ja heikentää akun suorituskykyä kuulemma nopeasti. En ole ajatellut yhtään akkuani laittaa koekaniiniksi tällaiseen projektiin, eli neuvon viisaampiani kompaten olemaan käyttämättä.

"Airflow"
Parhaan mahdollisen höryttelykokemuksen saamiseksi on omasta mielestäni tärkein seikka on ns. Airflow. Eli ilman virtaaminen koko e-savukkeen läpi. Eli yksinkertaisesti jos ilmaa ei virtaa tarpeeksi suuhun ei myöskään savua tule sinne asti kunnolla saamaan. Mitään helppoa yleisohjetta tähän ei ole ja jokaisen tulee varmasti löytää omat mieltymyksensä tässäkin asiassa. Esimerkiksi kuitenkin tipin ja atomisoijan ylitäytön seurauksena on helposti huomattavissa kurluttava soundi ja vastus imettäessä on huomattavasti suurempi kuin mitä pitäisi (imaistessa tuntuu kuin joisi pillillä viiliä.) Savut jäävät tässä tapauksessa yleensä todella heikoiksi ja kaiken lisäksi saa yleensä suuhunsa nestettä. Joskus ongelma voi olla myös atomisoijan ja akun liitoksessa. Esim. tuon Mako Midini kanssa atomisaattorin adapteriin kiinni asti ruuvattuani huomasin, että airflow oli olematon ja vastus ihan tolkuton. Atomisoijaa hiukkasen aukipäin kiertämällä airflow parani omia mieltymyksiäni vastaavaksi. Nämä asiat olen itse havainnut merkittävimmiksi tuon ideaalin ilman virtauksen saamiseksi.
Oma mieltymykseni on että tipistä imaistessa vastuksen pystyy huomaamaan selvästi, mutta suurempaa eforttia imaisun suorittamiseksi ei tarvitse nähdä. Normaaliin tupakkaan nähden voisi sanoa että vastus on hieman vähäisempi. Tästä täytyy nyt uloslukea nuo korkeamman jännitteen atomisoijat, jotka itsessään jo hieman isomman vastuksen aiheuttavat.
Myöskin tämän asian ideaalista toteuttamista helpottaa ajan kanssa karttuva kokemus laitteen kanssa räpeltäessä sekä myöskin omat mieltymykset.

Toivottavasti tämä kirjoitus nyt vastasi edes joltain osin kysymyksiin ja selvitti ongelmia, jota tämän harrastuksen tiimoilta voipi syntyä. Heitänpäs parit kuvat tuohon vielä :)

901 Atomisoija ja tippi
510 Atomisoija ja tippi












510 Akku


901 Akku










Yleisimmät "modiakut"

Mako Midi V2 testiä / weapon of choice :)

Hellurei taasen!

Lupasin jonkin asteista tarinaa ja testailutuloksia tuosta hankkimastani modista laitella joten ajattelin ensin lähestyä aloittelevaa käyttäjää jonkinlaisella, omaan vähäiseen tietämykseeni perustuvalla, modi -infolla.
Kun e-savukkeen kiskomisen haluaa viedä normaalia joka päiväisten nikotiinivajareiden helpottamista ja sen tutun käden liikkeen toteuttamista pidemmälle, tai todellisuudessa aloittaa sen kuuluisan gearpornin harrastaminen, on vaihtoehtona aloittaa modishoppailu.

Modin suurimmat erot normaaliin "paketti e-savukkeeseen" ovat nimensä mukaisesti sen muunneltavuus. Esimerkiksi omassa tapauksessani (Mako Midi V2) kyseessä on ns. tuubimodi, johon kuuluu putken mallinen runko, ala- ja yläkorkit (capit) sekä atomisoijan sovitinholkki. Suurimpaan osaan modeista on saatavilla useamman eri atomisoija -mallin soviteholkkeja, yleisimmin holkit tuntuvat löytyvät kuitenkin 510 ja 901 -malleihin.

Normaalin e-röökin saadessa virtansa juuri kyseiseen malliin tarkoitetusta suljetusta akusta, toimii modin virtalähteenä yleensä erilliset akut taikka paristot. Akkuja on useampaa eri kokoa ja mallia perustuen akun virrantuottoon ja jännitteeseen. Paristojen kokoja en lähde tässä sen paremmin selvittämään paitsi tuon oman modini osalta. Modia ostettaessa tulee muistaa tarkistaa mitkä akku- tai paristovaihtoehdot kyseiseen modiin sopii (+muistaa hommata paikalliseen sähköverkkoon sopiva laturi akuille) Näillä erilaisilla akkuvaihtoehdoilla saadaan modeihin luotua eri käyttöjännitteitä, jotka muuttavat löylyttelykokemusta. Tässä vaiheessa kannattaa myös selvittää itselleen minkä takia modin itselleen haluaa hankkia. Käyttöjännitteen nosto? Posketon akunkesto? Muuten vain kikkailu? Tämä kuitenkin taitaa olla ensimmäinen kriteeri modin valinnassa.

Käyttöjännitteitä olen havainnut olevan mahdollista nostaa ainakin tuonne 7,4volttiin. Tosin ihmiset tuntuvat olevan hieman epäluuloisia laitteen turvallisesta toimivuudesta enää näillä jännitteillä. Itse lähinnä innostuin modeissa juuri tähän jännitteennosto -ominaisuuteen. Varsinkin luettuani positiivisia kommentteja höyryntuoton lisääntymisestä, sekä kurkkutuntuman parantumisesta. Jännitteennostosta kiinnostuneen LöylyLassen tulee kuitenkin ottaa huomioon, että maksimaalisen hyödyn laitteesta saa käyttämällä korkean jännitteen atomisoijaa normaalin sijaan. Näitä löytää yleensä myynnistä samasta paikasta josta modejakin.

Eli tuohon Midiin..
Tilasin tuotteen Moju Republicin verkkokaupasta. Laitepakettiin kuului tosiaan runko, ylä- ja alacapit (joista alacapissa lukittava kytkin) sekä atomisoijan adapteri (sovitinholkki) vaihtoehtoina oli 510 tai 901, joista luonnollisesti valitsin tutun 510:n. Arvelin muitakin ongelmia ehkä tulevan, niin en jaksanut enää taistella vielä itselleni tuntemattoman atomisoijan kanssa.
Laite toimii joko yhdellä 14500 -mallin akulla/paristolla, käyttöjännitteen riippuen tällöin yhden akun koosta (pääasiallisesti 3,7voltin luokkaa näissä akuissa) tai vaihtoehtoisesti kahdella suojatulla CR2 -mallin akulla/paristolla joita on saatavilla joko 3volttisena tai 3,7volttisena (käyttöjännite tulee olemaan siis 6v tai 7,4v) Kuten aikaisemminkin jo kerroin tilasin laitteen mukana myös pari korkeajännite atomisoijaa, 4kappaletta suojattuja CR2 3voltin akkuja (koska jännitteennoston takia laitteen halusin) sekä laturin moisille. Yhteishinta nousi rahteineen sinne 90euron tietämille (taas pääkalloa ruoaksi 2viikkoa). Toimitus oli mielestäni kivan ripeää. Vajaassa viikossa oli lappu postissa.

Kuten myös tuossa edellisessä tekstissäni kerroin, alkoivat ongelmat lähes välittömästi. Modiin piti sopia siis suojatut CR2 akut, jotka tilasinkin, mutta jotka jostain syystä olivat kuitenkin hivenen liian pitkät laitteeseen. Ensin luulin ongelmien johtuvat ainoastaan omasta tieto -taidostani laitetta kohtaan. Lähinnä epäilin kykyäni käyttää säädettävää pohjakytkintä. Kerrottakoon tähän väliin että suurin ero Mako Midi V1:n ja V2:n välillä on juurikin tuo pohjacäpi. V1:ssä paristoja vaihdettaessa joutui laittamaan o-renkaita pohjacapin ja rungon väliin, että sai lisää mittaa laitteeseen (jos käytti CR2 akkuja 14500 akun sijaan, joka on pituudeltaan hieman kahta CR2:sta lyhyempi.) V2:ssa homma hoituu säädettävällä pohjakorkilla, jonka käyttö selvinnee paremmin videosta. Lopulta epäilin jo adapteriholkin olevan jostain väärästä mallista, jossa vain sattuu olemaan sama kierrejako.

Pienten selvittelyjen jälkeen siis löysin oikean kokoisen CR2:set kouluelektroniikasta. Tällä päivämäärällä on postiin kolahtanut ladattavat LifePO CR2 3voltin akut, jotka ovat toimittajan mukaan hieman lyhyemmät ja toivottavasti nyt sitten oikean kokoiset :/
Video ja nykyiset kokemukset laitteesta perustuvat kouluelektroniikasta ostamieni Panasonicin CR2 -paristojen ollessa virtalähteenä. Sekä myöskin olen käyttänyt normitippiä, enkä vielä driptipannut. Jos kokemus oleellisesti muuttuu noita uusia akkuja ja driptippiä käytettäessäni, kommentoin siitä tänne. Driptippauksesta jotain läppää lähitulevaisuudessa joka tapauksessa tuohon "skeneen" sisään päästyäni :)

Kun laitteen sain vihdoin toimimaan, oli nokilöylyjen aika.. Nesteeksi latasin taas tuon tutun ja turvallisen Liberty Flightsin 18mg nikotiinia sisältävän ompun, ettei nesteellä olisi vaikutusta höyryntuottoon tai kurkkutuntumaan. Ensi kokemukset olivat vähintäänkin yllättävät. Höyryntuotto oli huomattavasti normaalia Rivaani tukevampi ja höyry tuntui olevan jotenkin paksumpaakin. Kurkkuisku oli mukavasti voimakkaampi, olematta kuitenkaan liian ätäkkä. Nesteen makuun ei korkeammalla käyttöjännitteellä tunnu olevan suurta merkitystä. Ensi fiilarit laitteesta ovat siis erittäin positiiviset ja ostos tuntuu oikeutetulta. Ainoa miinus minkä tästä hankinnasta löydän on, että Rivaani höyrytellessä ja varsinkin samaa nestettä käyttäessäni ei mielestäni höyryntuotto ole ehkä ihan tarpeeksi riittävä enää.. Jotenkin höyrytellessä tulee sellainen olo että onko atomisaattori nähnyt parhaat päivänsä / liian tukossa nesteestä, onko tippi tukossa tai liian kuiva.. Akku lopuillaan? Vaikka kaikki on ihan kunnossa.. HELEVETTI! :D

Loppulauseena tähän voisin todeta, että tämä modi ajaa asiansa hyvin ja on loppujen lopuksi kohtuu helppokäyttöinen. Kokonsa puolesta (videolta selviää taas paremmin) ei ehkä ole kovin esteettinen tahi käytännöllinen kodin ulkopuoliseen löylynottoon. Laitteen mahdollistama käyttöjännitteen nosto höyryttelyssä vaikuttaa visuaaliseen polttokokemukseen erittäin paljon, huomattavasti lisääntyneen höyryntuoton ansiosta sekä kurkkuhitti sopivasti lisääntyy. En tiedä johtuuko tajuttomasta höyryntuotosta vai kurkkuhitistä, mutta nesteen aromit maistaa huomattavasti paremmin tuota normi Rivaa löylyttäessä. Myöskään nikotiinivajareiden poistamiseen en usko sillä olevan kuitenkaan mitään merkitystä ottaako osumia tuosta Rivasta tai sitten tuosta 6voltilla piestystä Midistä.. On se kuitenkin vaan niin kiva harrastaa. Jos tekee mieli kikkailla ja puhaltaa paksumpaa höyryä, suosittelen Midiä ja sen kaveriksi jotain jo itsessään hyvän höyryntuoton omaavaa nestettä. Ei mee vikaan. Mutta kuten myös videolla totesin aloittelijoille, jotka eivät montaa laitetta ainakaan heti viitsi hommata, ajaa tuo Riva paremmin asiansa helppokäyttöisyytensä ja kokonsakin puolesta.

Postissa pitäisi myös olla 510 mini automaattiakkua ja gigantomizeriä, joten läpyskää ja testituloksia varmasti odotettavissa lähipäivinä..

'til next time.. ta ta.

VAPING IS NOT A CRIME!

.

lauantai 14. toukokuuta 2011

Testit jatkuu + modikikkailua..

Heipatirallaa..

Sitäpä on tullut pienen pakon edessä (duunia, polttareita, krapulaa, ym) pidettyä blogipäivittelystä pientä taukoa. Juuri kun meinasin päivittää, bloggeri oli down. Höyryttely on toki jatkunut samaan tahtiin, ilman haksahtamisia analoogiseen röökiin.
Töissä kun joutuu noita 12-13 tuntisia vuoroja tekemään päivin/öin, ei savutta oleminen tosiaan ole edes vaihtoehto. Onneksi tässä puolentoista viikon aikana olen oppinut löytämään oikeanlaisen varustuksen moneenkin tilanteeseen. Oikeastaan höyryttely on ruvennut rutinoitumaan jo aikoinaan tapahtuneen normaalin tupakoinnin tapaan. Enää ei tarvitse miettiä mitä pitää muistaa ottaa mihinkin mukaan, vaan kamat on valmiiksi vanhassa pallmall -askissa. Pitäisköhän ostaa joku kiva metallinen tupakkirasia tms.. Alkaa olemaan aika ruokottoman näköinen tuo pahviaski. Tosin kavereiden ilmeet on aina mukava nähdä kaivaessaan tuon askin taskusta.. "HAHAHA, äijä on ratkennut!" tai sitten en :)

Joka tapauksessa e-savukkeella polttelua aloittaessa tuntui, että touhu on helvetillistä räpeltämistä ja tuntui vaativan aikaa ja miettimistä jonkin verran normaali tupakointia enemmän. Kuitenkin jo näin lyhyenä aikana tuon "räpeltämisen" miettiminen on unohtunut ja muutenkin polttelun meininki tipahtanut siitä ensi jännityksestä ja tutustumisvaiheesta rutiininomaisemmaksi ja myöskin vähentynyt jonkin verran. Akkuja on kaksi ladattuna ja yksi käytössä, yksi nestepullo, atomisaattori ja pari tippiä askissa valmiina matkaan. Kotona höryttelyyn yksi paketti siinä määrin valmiina, että valitsee maun, tiputtelee sen tippiin ja eikun tippi atomisoijaan ja löylyttelemään. Pientä huoltoa laitteet tietysti tarvitsevat, mutta kun päivän päätteeksi viitsii putsailla atomisoijan sekä akun ja atomisoijan liitoksen, niin hyvin on tuntunut toimivan.

Täytyy tähän väliin todeta, että normaalia tupakkaa ei mieli ole kokeilun aloittamisen jälkeen tehnyt mieli. Vaikka viikonloppuna polttareissa useampikin henkilö poltteli tupakkaa lähes jatkuvasti, pystyi itse helposti pitäytymään elektronisessa ilman minkäänlaisia haluja kokeilla tuota vanhaa versiota. Varsinkin kun meren rannalla kävi pieni viima ja ulkona oli lämpotila nollan tietämillä. Kommenttia tulikin sisällä höyrytellessäni - "On toi niin väärin et sä saat "röökata" sisällä ja itse joutuu kampeamaan tonne pakkaseen".. niinpä :)Jännästi huomasi kaiken lisäksi että analooginen on alkanut haisemaan toisten polttaessa jotenkin häiritsevältä. Tuntuu oikein nenässä että tupakka haisee. Hyvin omituinen havainto omasta mielestäni. Kuitenkin yli 10 vuotta erittäin aktiivisesti polttaneena. :/

Muutenkin tuntuu, että hajuaisti on ruvennut toimimaan paremmin kuin yleensä.. Toisaalta loppusuoralla oleva flunssa ja liman erityksen väheneminen (paitsi tervapaskan osalta) sekä kevään vahvat tuoksut saattavat tietty hiukan vahvistaa kokemusta, mutta valittamista ei tosiaan ole ollut. Ehkä selvin ero olotilassa tällä hetkellä on aamuisen tervaliman puuttuminen ja aamulla parin ensimmäisen syvään vedetyn savun yhteydessä ollut "kiristävä" tunne keuhkoissa on poissa! Se itsessään jo tuntuu hyvältä ja tuo uskoa tuotteeseen lisää.Myöskin tuo vesihöyryn vetäminen keuhkoihin tuntuu tuovan sieltä nousevat vanhat tervepaakut jotenkin paremmin ylös, ulos syljettävään muotoon. Saattaa olla harhafiilistä, mutta siltä vain tuntuu.
Ehkäpä aika tässäkin näyttää mitä muita vaikutuksia alkaa huomaamaan..

Lisämainintana vielä todettakoot, että antamani palaute tuotteesta ja omakohtaiset testaukset ovat saaneet jo kolme ystävääni kääntymään Liberty Flights -puljun puoleen ja tilaamaan itselleen Rivat sekä nesteitä ja valmistautumaan analogisen röökin hylkäämiseen. Ei paha :)

Sitten hieman laiteuutisia..

Olen nyt höyryttänyt tuolla Rivalla pelkästään. Eilen hain tuon modin (Mako Midi V2) ja muut tarvikkeet (suurjännite atomisoija, driptipit, patterit) postista. Intoa puhkuen ylinopeutta kotiin, patterit modiin ja.. mitä helvettiä? Nämähän on liian isot! Eikun tarkastamaan tilaus. Kyllä - "2xCR2 Protected 3v battery". Nettiin tutkimaan modin speksejä. Kyllä - "runs with 14500 3,7v battery OR with 2 x CR2 PROTECTED 3v batteries."

Yhteyksiä toimittajaan.. "Pitäisi toimia kahdella SUOJATULLA CR2 akulla", mutta kun ei toimi. Aloin etsiä vikaa jo mukana tulleesta 510 atomisoijan soviteholkista. Otin oikein kuvatkin ja lähetin toimittajalle. Kaikki oli kuten pitäisikin, mutta paristot sisään laittaessa ei laitteen "päädyt" menneet kuitenkaan pohjaan asti kiinni, eikä laitteen kytkin toiminut normaalisti.. Toimittaja pyysi kokeilemaan laitetta 14500 akun kanssa, josko se sopisi laitteeseen normaalisti. Tässä vaiheessa suuntasin kouluelektroniikkaan. Ei 14500 akkuja/paristoja valikoimassa.. Sattumalta löysin panasonicin ei ladattavat CR2 paristot jotka pienen tarkastelun jälkeen osoittautuivat hieman aikaisemmin tilaamiani CR2 akkuja lyhyemmiksi ja sopivat modiin hyvin. Ja eikun 6v savuja imeskelemään. Kouluelektroniikan valikoimaan (edes tilaus sellaiseen) ei kuulu ladattavat CR2 akut, joten jouduin Moju Republiciin lähettämään uutta tilausta niiden osalta. Sekä hieman innostuksissani piti tilata 510 mini automaatti akku (joka toimii napin painalluksen sijaan pelkästään imaisemalla) ja mielenkiintoni herättäneen CE2 Giantomizer 510:n, johon pitäisi saada nestettä 3,5milliä kerrallaan. Eli unelma atomisoija esim. duunihöyryttelyyn, kun ei tarvii täytellä jatkuvasti. Näistä luonnollisesti testiä ja videota niiden saavuttua.En ole montaa iskua ehtinyt tuosta modista vielä ottaa, että teen vaikka huomenna oman tekstin ja jonkun videoklipin pelkästään kyseisestä tuotteesta ja eroista normiin 3,7volttiseen Rivaani.

Täytyy vielä kommentoida Moju Republic -verkkokaupan toimintaa. Otin yhteyttä tuon ongelman tiimoilta ja vastaus tuli n. 20minuutin sisällä. Minulle vastannut hra Tim tuntui oikeasti olevan kiinnostunut ongelmastani ja auttoi mahdollisen vian etsinnässä ja lopulta hänen vastaustensa kautta ongelman ratkaisinkin. Eli suosittelen myös tätä verkkokauppaa lämpimästi http://www.mojurepublic.com/ ja tätä kautta myös smokejuicea. Tuntuvat olevan jotenkin yhteydessä toisiinsa. http://www.smokejuice.co.uk/
Moju Republicista tilasin tuon modin ja sälät 5.päivä ja laatikko kolahti 11.päivä, joka on mielestäni sopivan nopeaa toimintaa. Tänään tilasin tosiaan nuo uudet akut sun muut sälät ennen neljää ja paketti oli puoli tuntia myöhemmin merkattu "shipped" tilaan. Eli lisää plussaa sälleille!

Mutta eiköhän palailla astialle taas lähitulevaisuudessa.. Let The Vapour Flow!

torstai 5. toukokuuta 2011

duunilöylyttelyä ja yöllisiä modihankintoja..

Ehtoota veljet ja sisaret!
Eipä tullut uni, niin kai sitä sitten voin tänne tarinoida muutamia testissä esille tulleita asioita.
Ensimmäisenä siihen duunipoltteluun.. Pomon reaktio oli kyllä jännä nähdä "mikä helvetti toi on?"
Pienten esittelyiden jälkeen tykkäsi ajatuksena tupakan polton lopettamisesta, mutta taisi jäädä kuitenkin epäluuloiseksi päätöstäni kohtaan. Jälleen kerran.
Itse työpäivään. Olin siis 06.00 - 19.00 töissä ja otin 3 esitäytettyä tippiä mukaan, josta ajattelin päivän löylytarpeideni täyttyvän.. ei toivoakaan. Kello 10.00 aikaan lähti toinen tippi höyryämään ja n. 13.00 safkikset jäivät viimeisestä jo lyhyeksi. Suureksi onneksi herrasmies, joka minut koko lajiin tutustutti, oli työmaalla ja sain häneltä refillit, kiitos Janne :) Positiivisena yllätyksenä red energy neste, jota sain tippeihini, oli erittäin mukavan pehmeät savut tuottavaa ja mukavan makuista. Pitääpä siis jossain välissä täräyttää tilaukseen itsekin. Tämä versio oli tosin 6mg nikotiinia sisältävää, joten hieman järeämpää kurkkuhittiä, 18mg vahvuista itse polteltuani, jäin kaipaamaan.
Loppu päivä sujui luonikkaammin ja kolme tippiä riitti soppelisti päivän loppuun asti. Aionkin tästä eteenpäin ottaa yhden, vaikka 5millisen, nesteputelin mukaan, niin ei tarvitse niitä ylimääräisiä tippejäkään laahata messissä. Huomion arvoista on myös että atomisaattoriin jo parin päivän ajan ennen höyryjä aina pari tippaa pudottaneena, ei höyryntuotto tuntunut olevan ilman tätä toimenpidettä aivan riittävä tottumuksiini. Tämänkin ongelma ratkeaa ottamalla sen nesteen messiin.
Loppupäivän löylyt kotona olivatkin sitten taas aivan taivaallisia, kun sai kunnon paksut usvat puhallella pihalle. Ah. Jännästi en isommin ole tuon USA mixin testaamiseen tosissaan vielä päässyt. Jotenkin ihastunut tähän omppuun. Noh, siitä ajallaan.

Unettomuuttani selailin taas vapoiluun liittyviä sivustoja ja foorumeita, enkä voinut olla kiinnostumatta erilaisista ns. modeista ja mahdollisuuksista, joita on höyryttelyyn liittyen saatavilla ympäri maailmaa. Ja miten jokaisella nettipuljulla tuntuu olevan se oma "nimikkomodinsa", josta ovat kovin ylpeitä.
Enimmäinen hämmästys oli, ettei muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kunnon itse modattua savuketta tunnu saavan oikein mistään alle satasella! Tilausta tehdessä vasta tajusi, että ei perkele, tämähän menee tässä vaiheessa harrastukseksi. Rivaa tilatessa oli vielä tolkuissaan ja muutaman kympin laitteesta maksaessaan pystyi vielä ajattelemaan, että toimi laite tai ei, finanssialan lakkoon ei oma talous sen takia tulisi päätymään.
Tilattua tuli kuitenkin lopulta melko järkevähkö modi (Mako Midi V2 510 atomisoijan "kannalla" ) suunnilleen ainoastaan siitä syystä, että koko illan ja alku yön tutkiskelin jännitteen nostamiseen (tuolta 3,7voltista 6:n volttiin ja yli) savukkeessa suunniteltuja modeja ja miten ne vaikuttavat kurkkuhittiin, savuntuottoon ja makuun. Asiaan perehdyttyäni, jouduin siinä samalla tilailemaan myös pari suurjännite 510 atomisoijaa maksimaalisen tuloksen saavuttamiseksi. Sekä tietysti pari kappaletta 3voltin pikkuparistoja (CR2) ja laturin moisille. Paketille tuli hintaa vajaat 90euroa. Kiikarissa oli myös liberty flightsissa myytävä sidewinder modi, mutta ehkä sitä katsellaan sitten tuonnempana, ellei taas kiikarit osu johonkin kalliimpaan. Mielenkiinnosta aion, jossain hyvässä talouden tilanteen vaiheessa, kyllä jotain ylikallista modia kokeilla. Vain testatakseni että onko siinä sitten niiiin paljon eroa. Ja helpottaisiko se ehkä vielä paremmin pahimpiin nikotiinivajareihin. Minä kärsin, jotta te tiedätte. Enkä silti kiellä, etteikö noiden asioiden tutkiminen ja yhteensopivien osien etsiminen olisi mukavaa ajanvietettä :) Ja saanpahan tähän blogiin hieman jotain arvioita erilaisista vekottimista, ettei kaikki fiilarit perustu tuon yhden putkilon imemiseen.. Olipas taas hyvä tekosyy.
Se on merkillistä, miten alkukankeudesta selvittyään ja asiaa eteenpäin tutkiessaan touhut tuntuvat menevän lopulta, itsellä ainakin, gearporniksi :)
No, mutta ei tällä kertaa enempiä. Viikonloppuna tulossa jonkin asteiset ryypingit, joten sitten selviää onko tästä laitteesta "simasavutteluun" vai lähteekö käsistä. Usko tässä vaiheessa tuotteeseen on kova! Aika näyttää..
Mutta palataanpas taas tuonnempana, josko saisi jo jotain videopätkää Midistäkin aikaan..

Mako Midi V2 (Moju Republic)
Viva La Vaping Revolution! :D

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Välihuomautus - Puolueetonta mainosta :)

Jos jonkun tekee mieli tilata e-savuke tuotteita.. Voi tilata tuotteet liberty flights -sivustolta ja iskekää discount code -kenttään wiitanen ja katsokaa mitä tapahtuu ;)
En toki kenenkään päätä halua kääntää tilauksen suhteen! Muita webbisaitteja on tolkuttomasti ETA -alueella.
Katsokaa linkkiluettelo http://www.e-savuke.com/kaupat.htm jotta voitte vertailla!
Tuo liberty flights on vaan yksi hyväksi todettu saitti, josta saisi alennukset ja minulle lisää sponssia testaamiseen ja blogin laajempaan sisältöön, kiitos :)

Saatesanat (ensikosketus)

Tsädäm.. eli tarina jatkukoot.
Nyt on siis parit päivät vedelty "löylyjä" vanhojen tupakinsavujen sijasta. Ensin paketin sisältöön hieman.
Blackboksini siis saapui pari päivää sitten. Kannen avattuani, sisällön tarkastettuani ja hetken tuotetta tutkiskeltuani sain laitteen toimintakuntoon ilman ulkopuolista apua. Eli jos minä saan sen kasaan, kuka tahansa saa sen kasaan. Täytyy moittia, että mukana tulevasta ison postimerkin kokoisesta manuaalista ei juuri apua olisikaan ollut. Naurakaa toki tuo videokin, jossa hieman selostusta kokoamisesta, käytöstä ja näytettä savuntuotosta. Luokaton kuvanlaatu, mutta eikö siitä pääasia selviä.

Ensisavut tuotteesta (omena nesteellä) oli lievästi sanottuna melko "ätäkät". Liekö syynä sitten tottumattomuus kyseiseen tuotteeseen, liian vahvan nesteen valinta tahi lievä ylitäyttö. Kuitenkin muutaman käyttökerran jälkeen tuntui kurkku tottuvan potkuun ja oikeastaan itse rupesin sitä polttamattomina aikoina jo vähän kaipaamaankin. Myös nikotiinin pistävän "maun" pystyy tuntemaan kurkun perällä pidemmät savut kiskaistessa. Tätä tunnetta voisi verrata aikalailla esim. nikotiinipurukumin tai -tabletin aiheuttamaan kitalaen takaosan kirvelyyn, tosin huomattavasti lievemmässä määrin. Aluksi tunne oli lievästi epämiellyttävä, mutta parin päivän jälkeen sitä ei juurikaan edes huomaa. Toinen vaihtoehto on tietysti hommata nikotiinipitoisuudeltaan miedompaa nestettä. Tilauksen miedompien nesteiden osalta laitan itse menemään heti kun muutama, jo tuotteesta myöskin kiinnostunut, yksilö on saanut rahavarantonsa kuosiin kimppatilausta ajatellen.

Eli käyttöön..
Tuotetta ensimmäisiä kertoja käytettäessä on luonnollisesti aivan ulapalla siitä, miten paljon nestettä tulisi tippiin (imuosa/nestesäiliö) laittaa. Miten pitkiä savuja pitäisi ottaa? Kuinka paljon imua atomisaattorini kestää? Ym..
Onneksi tuotetta hetken käytettyään, pystyy jo huomaamaan mitkä asiat vaikuttaa savuntuottoon ja makuun.
Itse huomasin, että muutama tippa suoraan atomisaattoriin, tipin täytön yhteydessä, vahvistaa kivasti höyryntuottoa. Tätä myös jossain videossa suositeltiin, koska atomisaattori ei saisi kuulemma "käydä" kuivana.
Tipit toimitetaan tiiviin kumitulpan kanssa joiden tarkoitusta aluksi ihmettelin, mutta jälkikäteen hoksasin, että tippejä voi täyttää muutaman valmiiksi ja sulkea tulpalla odottelemaan päivän myöhempiä löylyttelyitä. Tipin sisällä oleva vanumainen aine ei, ainakaan uutenaan, tunnu ottavan nestettä kovin mielellään vastaan, joten tällainen "imeyttäminen" tuntui parantavan huomattavasti nesteessä luvatun esanssin makua suussa sekä myöskin höyryntuottoa. Tämä myöskin nopeuttaa löylyttelyyn ryhtymistä.. Pari tippaa nopsasti atomisaattoriin (joskaan tämäkään ei pakollista), esitäytetty tippi paikoilleen ja eikun höyryämään.
Joitain löylyjä samalla tipillä imaistuani, tuntui tipistä loppuvan imukyky lähes kokonaan, eikä savuja tuntunut tulevan kunnolla edes täydellä akulla, yllämainittu kikka poisti myös tämän ongelman. Tähän mennessä en vielä tiedä kuinka monta täyttöä tai henkosta yksi tippi jaksaa, mutta nyt olen parissa päivässä viitisen milliä poltellut kahdella tipillä, ehkä päivän verran tuota imeytystemppua käyttäen, eikä loppua tunnu näkyvän. Tilaukseeni laitoin myös varmuudeksi 25 tippiä, etteivät lopu kuitenkaan kesken :)
Myöskin jonkinlainen ominaisuus ainakin näillä laitteen mukana tulleilla tipeillä tuntuu olevan lievä nesteen läpi tihkuminen, eli reiästä josta höyry tulee, tulee myös ajoittain pieni nestetippa. Olen testannut voisiko ylitäyttö olla syynä, mutta tuntuu ettei silläkään ole suurta merkitystä. Esi-imeytetyt tipit tuntuvan tekevän tätä herkemmin, että jokin yhteys asialla on pakko olla. Itseä ei kyseinen ilmiö ole suuresti haitannut. Pyyhkäisee tipin vaan johonkin, mihin ikinä kokee sen moraalisesti oikeaksi tehdä. Itse käytän housun lahjetta :)

Akunkesto, videosta selviävällä höyryttelytavalla, on noin päivän luokkaa. Eli valmistajan lupaamat 12 tuntia akku tuntuu hyvin kestävän. Myöskään akun eliniästä ei ole niin ikään vielä tietoa. Myöskin yhden extra-akun liitin tilaukseen. Koska nyt tilanne on se, että toinen akku on latingissa ja toinen käytössä. Akun kohtuullisen pitkä latausaika (4-6tuntia), poistaa toisen akun puoleksi päiväksi pois käytöstä aika tehokkaasti, joten kolmannen akun ostoa suosittelen lämpimästi, ainakin jos omaa "askin päivässä" polttotarpeet. Olen tosiaan ollut nyt sairaslomalla, enkä ns. työpäivätestiä ole päässyt vielä suorittamaan, mutta huomenna siihenkin jo tarjoutuu mahdollisuus. Mahdollisista ongelmista akunkeston, tippien tms kanssa, pitkän työpäivän (13h) aikana palailen seuraavassa tekstissäni, koska nestepulloja tai vara-akkua en ajatellut roudata töihin mukanani. Varsinkin kun yksi akku, atomisaattori, atomisaattorin suojaholkki ja kolme esitäytettyä tippiä menee justiin sopivasti normaaliin pallmall -askiin.

Atomisaattoreita tuli kaksi, joista toisen pitäisi olla matalan vastuksen atomisaattori, joita käyttäjät ei tunnu suosittelevan käytettäväksi minkään akun kanssa, vaikka tämänkin akun ominaisuuksiin kuuluu kyseisen atomisaattorin käyttömahdollisuus. Toisaalta kun otan atomisaattorit käteen, en niistä mitään eroja onnistu löytämään. Kaikki reiät ovat saman kokoisia ja vastusosat näyttävät täysin samalta. Lievätkö sitten samoja atomisaattoreita kummatkin. Sitä, ovatko molemmat matalavastuksellisia vai normaaleja, en osaa kertoa. Tästäkin varmaan jatkossa parempaa tietoa luvassa.
Näille atomisaattoreille luvataan 40milliin asti normaali toimintakyky. Ilmeisesti niillä paikkeilla, polttotavasta riippuen, rupeaa teho heikkenemään. Ajallaan selviää sitten kauan nuokin kestää. Myös yhden ylimääräisen atomisaattorin tilasin, sekä PINKIN atomisaattorin suojaholkin :)

Tuotteen käyttö, ainakin näin aluksi, sisältää jonkin verran enemmän räpeltämistä ja mietintää kuin normaalin tupakan poltto. Eli normaalisti otat sytkärin ja röökiaskin ja painelet terassille, parvekkeelle tahi sikarihuoneeseesi, sytytät savukkeesi ja alat kiskoa. E-savukkeen kanssa homma tuntuu aluksi pelleilyltä. Kasaat laitteen, mietit mikä osa nyt meni mihinkin ja miten päin, täytät tipin ja nestettä on sormilla ja kohta silmässä, pari tippaa atomisoijaan ja sitten löylyille. Tästäkin toki saa nopeampaa ja helpompaa kun viitsii etukäteen tosiaan täyttää pari kolme tippiä valmiiksi, mutta täyttää nekin silti täytyy :/
Parissa päivässä kuitenkin homma on muodostunut rutiininomaisemmaksi ja varmasti viikon tai kahden jälkeen ei tarvitse miettiä asiaa sen enempää, kuin ennen muinoin tupakalle menoa.
Itse olen poltellut ulkona sekä sisällä. Sisällä saa miehekkäät höyryt, eikä hajuhaittoja ole. Emäntä, joka ei tupakoi, on ainoastaan todennut, että täällä tuoksuu hieman ummehtuneelle.. Tähän saattaa olla myös syynä että olen tosiaan maannut saikulla pari päivää ja pysytellyt pääasiassa neljän seinän sisäpuolella jatkuvalla syötöllä. Muuten hän on ollut tyytyväinen etten haise tupakalle eikä myöskään vaatteeni. Tietysti löylyttelyn voisi näin kesänkin tullessa ja itse tervehtyessä siirtää ulkotiloihin, niin maksimaalinen vaikutus myös lähimmäisiin saataisiin testattua. Pitääpä harkita :)
Pikku vinkki.. Tämä tuote on pakonomaisesti autossa polttaville loistotuote. Voit vedellä höyryt vaikka muita olisi autossa ja autosi jälleenmyyntiarvo nousee kun kärry ei haise röökille. thumbs up!

Sitten hieman vaikutuksista mieleen ja puutostiloihin..
Suuren osan tupakoitsijoista lempitupakkahan on safkis eli ruokasavut. Vaihtoehtoisesti pakollisia tupakoinnin paikkoja monelle ovat aamusavut, iltasavut ennen nukkumaanmenoa tai tapasavut (puhutaan puhelimessa, korjataan autoa/prätkää, juodaan kaljaa/kahvia tms)
Itselle pahimmat kompastuskivet lopetusta yrittäessä ovat olleet tapasavut, safkis sekä pakolliset, ennen nukkumaanmenoa saatavat henkoset. Näihin luulinkin tämänkin leikin loppuvan tämänkin tuotteen kanssa, varsinkin kun mietin edellisiä yrityksiä. Nikotiinipurkkaa ennen nukkumaanmenoa poskiin niin että muistutti hamsteria ja meinasi tukehtua aika ajoin, silti nikotiinivajareista kärsien koko yön. Toinen vaihtoehto ettei tarvitse peittoa yöllä, kun on laastareita piukassa. Lääkärin myöntämää reseptilääkettä en ala suuremmin edes käsittelemään, mutta sanotaan että oli niissä ampulleissa vettä tai jotain lääkettä tulos olisi ollut täysin sama.. poltto jatkuu.
Ensimmäiset pakkohöyryt tällä laitteella vetäisin ruoan päälle. Sopivat niksut, juuri aloitettu tupakkalakko takaraivossa, toisaalta mielenkiinto, mutta myös epäluulo uutta tuotetta kohtaan. E-rööki kasaan ja savuille. Ulos marssiessani tunsin itseni jotakuinkin urpoksi ja toivoin, että kukaan ei näe. Epäusko tuota metallista putkiloa, joka sisältää minimaalista elektroniikkaa ja jotain nestettä, oli aivan uskomaton tässä vaiheessa. Aluksi tuntuikin ettei tapahdu muuta kuin että kurkkua kuivaa, mutta jo muutamien henkosten jälkeen tunsin kuinka nikotiinivajarit tuntuivat sulavan tiehensä. Ai, jumalauta! eihän tää nyt näin voi toimia! Mutta kyllä se vaan toimi. Höyryt olivat mukavan pehmeät, höyryntuotto varsin riittävä imitoimaan oikeaa savuketta, kurkkutuntuma normaalia savuketta (sininen LM, valkoinen/kultainen marlboro ym) huomattavasti ärhäkämpi ja lopullinen arvosana fiiliksistä helposti normisavuketta paremmat. Sama toistui seuraavien safkiksien ja jopa iltasavujen yhteydessä. Ja ei, en herännyt yöllä löylyttämään. Se oikeasti toimii niinkuin pitikin! Yllätyneiden positiivisten fiilisten ja hetken kestäneen mäpystynoikeestilopettaanröökinvedon -lamaantumisen jälkeen soittorinki kaikille röökaaville tutuille.

Jännää oli, että monikaan tuote ei varmastikaan henkisistä syistä ole toiminut niinkuin on pitänyt. Uskonpuute tuotteeseen, tutun kädenliikkeen toteuttaminen tai vain se savun puhaltelu. Tämä kuitenkin ennakkoasenteista huolimatta toimi, jonka jälkeen iski taantuminen. Voiko tämä muka olla sitten terveellisempää kuin tupakanpoltto? Taas tuntien surffailu terveysfoorumeita ja tuotteesta tehtyjä kokeita etsien.. Mitään järkevää ja puolueettomalta tuntuvaa tarinaa en löytänyt. Sadottain höyryttelijöiden hehkutuksia maku- ja hajuaistien palautumisesta, tupakkayskän ja kurkkuliman katoamisesta tai aamuisten keuhkokipujen häviämisestä ja toisaalta "lääkäreiden" moitteita tuotetta kohtaa, jota ei ole missään kunnolla testattu terveyshaittojen tms varalta.. No tehkää sitten jumalauta niitä testejä, jos itkette ettei voi olla terveellisempää kuin tupakointi! Tupakkaa testaillaan harvasen päivä, todetaan että tappaa joo, mutta myyntilupa on ja pysyy. Tätä en ymmärrä.
Noh, jotta blogikirjoitteluni sävy pysyisi kuitenkin puolueettomana, kuten lupasin, lopetan avautumiseni ja aion itse jatkaa koemarsuna oloa tässä testissä, seurata vaikutuksia terveyteen ja mielialoihin kaikin puolin, ja ilmoittaa täällä kaikki mahdolliset muutokset ja vaikutukset suuntaan jos toiseen. Varmasti huomaan näitä muutoksia varsinkin terveyteen paremmin kun saan tuon keuhkoputkentulehduksen ja flunssan taltutettua ja pääsen tositoimiin työtupakoinnin, nestepitoisten iltojen ym suhteen.
Lokikirjamerkintä.. Kolmatta päivää ilman analogista eikä tekisi tippaakaan mieli. Hyvältä näyttä so far.
Palataan..