tiistai 31. toukokuuta 2011

Gearpäivityksiä ja uusia nestehitä..

Heips!

Taasen on tullut pakettia brittein saarten suunnalta ja kaikenlaista uutta mukavaa tullut testailtua. Uusista nesteistä pistän mielipidettä "testatut e-nesteet" -tekstiin, kunhan ehdin kaikkia testailemaan. Uusia laitteistohankintoja viime päivityksen jälkeen tullut jonkin verran, joten tässä niistä hieman kommenttia.

Ego XXL 1300mAh akku

Tuollaisen mielenkiintoisen tuotteen huomasin Cloud 9 Vapingissa olevan tarjolla ja tilasin akun oikeastaan hetken mielijohteesta ja kiinnostuksesta noin isovaraukselliseen akkuun. Postilaatikko kolahti ja eikun pakettia hakemaan kotia kohti..

Paketti auki -> "ai jumalauta tää on kauheen kokoinen!" Akku on vain hieman normaalia 750mAh rivan/eGon akkua paksumpi, mutta lähes puolta pidempi! Eli tästä ensimmäinen isohko miinus. Ei tule mahtumaan mihinkään omistamiini rasioihin, röökiaskeihin tms. Kokonaisuuteen kun lisää atomisoijan ja tipin, hipoo komeuden pituus jo naurettavuuksia. Siispä miksipä ei vetäisi huolella överiksi? Akun nokkaan giantomizer (clearomizeriä vastaava, mutta huomattavasti suuremman tilavuuden omaava nestesäiliön ja atomisoijan yhdistelmä) ja tässä valmis "bongi" kotihöyryttelyihin. Giantomizer vetää 3,5 milliä nestettä ja akunkeston pitäisi olla useamman päivän luokkaa, eli kaikinpuolin mallikas yhdistelmä.

Akunkesto on todella usean päivän luokkaa ja tämä giantomizer myös sopii kivasti sen kaveriksi. Jos ulkonäöllisesti tämä kombo ei silmiä hivele, on se toimivuudeltaan kuitenkin kiitettävää luokkaa. Hyvät nesteet säiliöön, akku täyteen ja kivasti imeskelee ilman täyttöjä tahi latauksia pidempäänkin. Suosittelen kokeilemaan vaikka vain piruuttaankin :)
Muuten akku toimivuudeltaan normaalin akun tasoa.. Ainoastaan lataukseen menee jokin tovi pidempään, mutta eipä tätä nyt ihan joka päiväkään tule ainakaan itse käytettyä, eli menköön vahinkopalona. Toisaalta voi ostaa näitä kaksi, niin on sitten spare jos toisesta hönkä loppuu.

Mielenkiintoinen tuote, joskin kokonsa puolesta melko hölmö esim. duuni- tai muuhun kodin ulkopuoliseen höyryttelyyn. Jos parempaa akunkestoa kaipaa Rivaansa/eGoonsa, suosittelen lämpimästi ennemmin hommaamaan eGo/Riva XL 900mAh akun, joka kooltaan huomattavasti inhimillisempi ja kestoltaan kuintenkin normaalia akkua sopivasti parempi.

DSE 901

Vihdoin sain myös käsiini 901 -atomisoijalla varustetun e-savukkeen. Tunteeni ennen testausta olivat hieman ristiriitaiset ja tuote ehtikin virua laatikossa jokusen päivän ennen testiin ryhtymistäni. Ennakkotieto laitteen 510 -mallia huonommasta höyryntuotosta ei juuri innostanut. Toisaalta mehujen maut pitäisi tämän mallin kera tulla paremmin esille.

Akkujen latauduttua kuuluisat nokilöylyt.. Aluksi tuntui ettei saanut oikein lainkaan käryjä masiinasta. Jo semitottuneena vapottajana tiesi kuitenkin uusien laitteiden ominaisuuksiin kuuluvan "hitaan käynnistymisen" ja odotti maltillisesti ensimmäisiä kunnon osumia. Yllätyksekseni höyryntuotto ei ollut todellakaan niin heikkoa kuin olin olettanut. Höyryntuoton määrää 510 -malliin verrattuna oli jonkin verran vähemmän, mutta tämä ei kuitenkaan aivan älyttömästi häirinnyt (ainakaan suuren höyryntuoton omaavia nesteistä löylytellessä esim. libertyn mansikka tai omppu). Kuitenkin tuntui, että välillä tuli vedettyä "kuivat" ja höyryä ei kaikilla kiskaisuilla tullut tasaisesti, toisin kuin 510 -mallilla höyrytellessä.

Suuresti mainostetun maun paremman esilletulon huomasi pääasiassa tiettyjä nesteitä käyttäessä. Joidenkin 510 -mallilla miedoiksi jääneiden mehujen maku korostui jonkin verran. Kuitenkin joidenkin nesteiden osalta maun vahvuus oli mielestäni täysin identtisiltä entiseen verrattuna. Se täytyy kyllä myöntää, että hieman ehkä kaikkien nesteiden makua tämä atomisoijamalli kyllä kirkasti. Eli 510 atomisoija jonkin verran joitain mehujen makuja "tunkkaistaa".

Akunkesto tässä laitteessa on omaan makuun aivan liian lyhyt (varaus ainoastaan180 mAh!!). Omiin tottumuksiini sopivalla löylynotolla akku on kestänyt pitkähkön leffan ajan, eli reilut 2 tuntia. Tämä on mielestäni iso miinus tuotteelle. Ehdotankin kaikkia, varsinkin vapoiluun tutustuvia, tilaamaan Rivan 901 -mallin (löysin näitä ainakin Libertystä), jossa 750mAh akku! Myöskin tässä omassa DSE -versiossani akku oli tosiaan automaattinen eli driptippaustakaan en päässyt testaamaan. Toisaalta omaa hölmöyttä, kun ei tilauksen yhteydessä viitsinyt kunnolla tsekata :(

Yhteenvetona täytyy todeta, että tällaisenaan 901 ei 510 -mallia voita. Itse aion seuraavia tilauksia tehdessäni liittää tilaukseen 510 -> 901 adapterin, jolla 510 -kantaisia akkuja voi käyttää 901 -mallin atomisoijan kanssa. Täräytän sen kiinni 900mAh eGo XL akkuuni ja jo luulisi virran riittävän. Siinä vaiheessa oletan tämän mallin atomisoijan tulevan esiin vielä aivan uudella tavalla ja ehkä jopa pärjäävän 510 atomisoijalle siinä määrin, että joudun vaihtamaan perus työkaluni 901 -malliseksi ja joudun parit Rivan 901 akut tilailemaan. Se jääpi vielä nähtäväksi.
Aion myös tuohon Mako Midiini tilata 901 -mallin adapteriholkin ja 901 suurjännite atomisoijan ja testailla millaiset 6voltin höyryt irtoaa "ysillä". Elämme mielenkiintoisia aikoja :)

Siinäpä suurimmat tulokkaat lauteille tällä haavaa.. Mainittakoon kuitenkin, että eräänlaisen erittäin mielenkiintoisen jopa lievän harvinaisuuden kokoelmiini onnistuin hommaamaan ja tuolla latauksessa laite tönöttää tällä hetkellä, eli matta mustan GHOST 016 -coneatomisoijalla toimivan e-savukkeen onnistuin saalistamaan Moju Republicin parin päivän ajan sitä sivuillaan tarjotessa (tuotetta ei toistaiseksi lisää saa). Laitteen normi e-savukkeista suuresti erottavia tekijöitä on juuri tuo conemallinen 016 matalan vastuksen atomisoija järeällä käämillä sekä sopiva 1300mAh akku. Nämä jännät ominaisuudet on vielä saatu suhteessa erittäin kompaktiin pakettiin, koska laite ei 900mAh akulla höystettyä Rivaa tai eGoa suurempi ole! Tästä tuotteesta takuu varmasti testituloksia lähipäivinä!

Myös HongKongista tilaamani DSE 108 -kopio on lähtenyt isänmaatamme kohti, joten odotelkaamme innolla myös sen saapumista ja testiä kyseisestä laitoksesta. Libertyllä open -statuksen vielä tällä päivämäärällä omaava tilaus sisältää hyvin mielenkiintoisen M401 USB passthrough -laitteen, joka mahdollistaa höyryttelyn ilman varsinaista akkua, usb -johdon avulla sellaisesta lähteestä mihin usb -sovitin kullakin sattuu olemaan. (verkkovirrasta, autosta tai suoraan tietokoneesta) Sekä tietysti M40x -mallin atomisoijan tuon kaveriksi. Eli näistäkin lisää tarinaa sitä mukaa kun laitteita postista ropisee. Palailemme siis tuota pikaa..

VAPING IS NOT A CRIME!


GEAR (Päivitetty 16.6.2011)

Kuvassa tämänhetkiset "kiukaat" vasemmalta oikealle :

-eGo XXL 1300mAh / Giantomizer
-ProVari / 901 adapter & 901 HighVoltage Atomizer
-Mako Midi V2 / 510 MediumVoltage Atomizer
-Zeus 016
-Ghost 016
-Riva 510 / CE2 XL Clearomizer & Driptip
-eGo XL 900mAh
-Riva 510SE
-Riva 510 / 306 LowResistance Atomizer & Driptip
-510 Mini (Automaattinen) / DualCoil Cartomizer
-DSE 901 (Automaattinen)
-DSE 901 USB Passthrough (Manuaalinen -> drippaukseen)
-DSE108 Kiinaklooni / Miragen 108 Atomizer

3 kommenttia:

  1. Loistavaa tekstiä vapottamisen maailmasta. Itsekin siirryin toukokuun alusta höyryttelyn maailmaan tilaamalla joey 510 statterikitin. Tällä hetkellä on tulon päällä eGo Tank kitti + muuta mukavaa e-cig wizardilta. Tuo joye 510:nen akun kesto ja vanu carttien täyttö alkaa kyllä vituttamaan pidemmän päälle, joten siksi eGo Tank meni tilaukseen. Jatka blogin päivittämistä :)

    VastaaPoista
  2. Joo nuo vanukikkailut pidemmän päälle kyllä alkaa ottamaan aivoon.. itse lähinnä jotain leffaa väijyessä tms. käytän perus vanucartteja. Muuten menee kyllä driptippauksen puolelle omat höyryttelyt. Ei olekaan tuttavapiirissä yhtään eGo-T:n omistajaa joten pistäppä jotain kommenttia vaikka tänne miten toimivat käytössä, niin katsoo josko itsekin innostuisi :)

    VastaaPoista
  3. Vanukarton täyttö vie viisi sekuntia. Otetaan se silikonikortsu, joka sen karton päällä uutena on, täytetään puoleen väliin ja työnnetään karto rauhallisesti akkupää edellä sinne. Pyyhkäistään kierteet ja puhalletaan keskiputkesta neste pois.

    VastaaPoista