torstai 16. kesäkuuta 2011

ProVari - Friend/Foe?

No nyt!

Käyttöönoton valmistelusta ja yleistä blastailua.

Edellispäivänä sitten koitti se hetki kun ovikello soi.. heräsin, osittain ovikelloon, osittain uljaan karvaisen ystäväni metelöintiin ovikellon äänen johdosta.. "Kuka hlvt siellä nyt on?"..3sek semijäykkää ajatuksen kulkua. Ai saatana itellan auto pihassa! Ovelle puoli juoksua kalsarit jalassa, varvas seinän kulmaan matkalla ja koirakin ravasi vieressä. Ovi auki.. Kyllä! Paketin päällä luki United States Postal Service -> miniaalto yksinään + muuta tuuletusta. Postikuskin tylsähkö "taisit odottaa tätä jo?" -yökkäisykään ei päivääni pystynyt enää pilaamaan, vaan sai ainoastaan vastaamaan herjaan alatyylisesti "kusti polkee, itella kulkee". Aivan sama, vihdoin PorVari oli täällä! Täytyy todeta tähän väliin, että mikään harrastus ei ole minua näin paljon saanut aikoihin tärisemään, kuin tämän tuotteen odottaminen ja vihdoin sen käsiini saaminen. Kutina oli koominen :)



Tilaukseni (PorVari, blingbling skullcäpi, 18650 pidennyscäpi, akut (18490 & 18650), trustfiren multilaturi sekä 510 atomisoijat oli pakattu normaaliin postipakkaukseen (pahvikoppa). Paketin sain lopulta kaikkia fysiikanlakeja rikkoen auki ja.. Mitä helvettiä?! Hieman pettyneen näköinen ProVarini oli pakattu ainoastaan kuplamuoviin. Erittäin mukava stressilelu siis tuli kaupan päälle mutta tuolla hinnalla, jonka laitteesta maksoin, odotin edes keinokultauksella päällystettyä hiilikuitu koteloa nanovilla pehmusteineen.. vittu kuplamuovia?! Pelastettuani uuden ystäväni muovisaastan syleilystä olikin aika laittaa akkua lataukseen.. No perkele. "Tässähän on tää jenkkitöpselihärpätin". Onneksi tottuneena maailmankansalaisena ja innokkaana Aasia -travellerina (jossa samanlaiset jakorasiat kuin jenkeissä.. ei siis travellerissa vaan Aasiassa) omistin useammankin adapterin joka sopi käyttötarkoitukseen. Laitteen hyväksyessä virtaa skaalalla 110-230v iskin adapterin väliin ja homma jatkui.. Eli tässä vaiheessa vinkkinä - jos hommaat laturin tai oikeastaan mitä tahansa verkkovirralla toimivaa kampetta jenkeistä, muista, että tarvitset adapterin ja huonolla säkällä vielä muuntajan jenkkien sähköverkon ollessa 110volttinen. Selvitä onko laite käytettävissä 220volttisena. Yleensä on.

Huoltovinkkiä

Tällaisten uusien, metallista työstettyjen modien kanssa saa tehdä muutaman toimenpiteen ennen isompia testauksia.. Makosta juttua tehdessäni ei tainnut tulla mieleeni infota sitten mitään käyttöönottoon liittyviä huoltojuttuja isommin. Yleensä uusien metallista työstettyjen esineiden, varsinkin kierteiden, kanssa touhut aloittaessa on hyvä muutama seikka muistaa ennen HC -testaukseen ryhtymistä. Aseharrastajat, metallialalla olevat tai muuten vain metalliesineiden tms kanssa touhuavat nämä jo varmaan tietävätkin, mutta ihan näin yleisesti tiedoksianto normikäytännöstä esim. uusien kierteiden kanssa toimiessa.
Uutuuttaan hohkaavat kierteet sisältävät yleisesti ottaen metallipölyä ja muita epäpuhtauksia, jotka olisi hyvä saada putsattua pois ja öljyttyä, ennen lopullista käyttöönottoa. Tämän hintaisesta laitteesta kun menee kierteet pohjakorkista ja siitä tulee sen takia käyttökelvoton, niin voin kertoa että suattaapi ottaa piähän. Eli tässä taas ihan omakohtainen hyväksi havaittu keino putsailuun. Itse olen näitä tai muita kierteitä putsaillut/öljyillyt aseöljyllä. Varmasti monet muut öljyt ovat yhtä hyviä/parempia, mutta ainakin itsekäyttämässäni aseöljytuubissa (Tectyl ase- ja lukkoöljy) on valmiiksi näppärän kokoinen "suutin" tällaiseen pienempään näpertämiseen. Eli ei muuta kuin öljyt kierteisiin ja putsaamaan. Hyväksi olen havainnut tavan laittaa aseöljyä hiukan kierteisiin ja putsailla niitä kierteiden suuntaisesti  vaikka pienikokoisella hammasharjalla. Välissä aina voipi jollain nukkaamattomalla liinalla pyyhkäistä ylimääräistä patskaa pois. Kun tuntuu että "karheus" kierteistä on poissa ja kierteet hohtavat kuin ydinvoimala-alueen läheisyydessä asuvan pässin kivivarustus, vetäistään kevyt "loppuöljy" kierteisiin ja jätetään sinne. Ja sitten sama toimenpide tietysti cäpeille. Atomisoijien kierteitä en uutenaan, jo maunkaan takia, ole kosteaa liinaa kummemmalla rassaillut. Tämä öljyämisoperaatio kannattaa uusia aika ajoin. Varsinkin jos tuntuu että cäpiä runkoon ruuvatessa havaitsee vastusta kierteissä tai kuuluu ylimääräistä krahinaa yms.

The Ultimate Vaping Machine?

ProVari on siis jenkkiläisen Provape.comin väsäämä, nimensäkin perusteella, "vaihtelevan käyttöjännitteen" -modi (Variable Voltage) ja ProVape-1:n manttelinperijä. Laite maksaa modiksikin mielestäni paljon (pelkkä kone 160$ = 112€). Huomiota herättävinta itse laitteesta tietoa hakiessani oli etten oikeastaan huonoja juttuja laitteesta löytänyt. Laitteen valmistaja ja monet muut yksityisetkin tahot arvostavat laitteen toistuvasti modimaailman ykköseksi ja lupailevat täydellisen höyryn metsästäjälle lähes tulkoon kuun taivaalta ja pari tähteä kaupan päälle. Itse kuolasin muutaman viikon ja sitten se ratkaisu oli vain pakko tehdä ja oikaista Raisu lepikköön tämänkin harrastuksen osalta. Mitä kaikkea tällä talikolla pystyy sitten tekemään?

Vaihdettava käyttöjännite
Monissa modeissa, tiettyjä akkuja tai akkukombinaatioita käyttämällä on siis mahdollista muuttaa höyryttelyyn käytettävää käyttöjännitettä. Yleisimmät käyttöjännitteet taitavat olla normaalin 3,7voltin lisäksi 5, 6 ja 7,4volttia. Tässä kohtaa ProVari paljastaa adamantium kyntensä. Sisäänrakennetun muuntajan ja yksinkertaisen mikropiirin avulla käyttöjännitettä voi kesken höyryttelyn vaihtaa 0,1voltin tarkkuudella 3,3voltista 6volttiin asti. Ja kaikki ainoastaan yhdella akulla. Tosin laitteen mukana tulevalla bottomcäpillä ei ole mahdollista täysin mitoin isompia jännitteitä käyttää, koska tällöin laite imee sisuksiinsa 18490/18500 akun, jossa ilmeisesti virranluovutuskyky tms ei ole sillä tasolla, että laite sen täysin pystyisi hyödyntämään. Tämä olisi siis vähän sama asia kuin teräsmies ilman viittaa. Siispä vaadinkin laitetta tilaavan harkitsemaan muutaman kympin lisäsijoitusta ja liittämään tilaukseen pidemmän pohjacäpin, joka mahdollistaa 18650 akun käytön ja omasta mielestäni herättää vasta laitteen tositoimiin, varsinkin suuremmilla käyttöjännitteillä. Itselläni on kummatkin. Matalampia käyttöjännitteitä (alle 4,5v) käyttäessä eroja en ole huomannut, mutta lähemmäs 5volttia tultaessa ja siitä yli mentäessä ei tunnu korkeamman jännitteen atomisoijat toimivan läheskään yhtä hyvin kuin tuolla järeämmällä akulla.

Laitteen päävirtakytkimen päälle/pois kytkeminen
Monissa modeissa on jonkinlainen lukitus tai muu kikka, joka estää sen vahinkopainamisen esimerkiksi taskussa, laukussa tms. kuljetettaessa. ProVari onnistuu yllättämään tässäkin monet kilpailijansa. Laitteen toimiessa mikropiirin avustuksella, laitteen asetusvalikosta on suoraan säädettävissä onko virtakytkin päällä vai poissa. Poissa -asennossa ollessaan nappula yksinkertaisesti on ohitettuna, eikä toimi vaikka sitä takoisi kuin tv-lupatarkastajaa. Hieman konstikkaampi tapa verrattuna vaikka tuohon makooni, jossa kytkintä vain käännetään puoli kierrosta, mutta takuulla tämä ei mene vahingossa päälle takaisin. Jos menee, lottoa.

Akun jännitevarauksen tarkastus
Tätä ominaisuutta olen itse ainakin kaivannut useasti. Monessa paikassa, vaikka kotoa hetkeksi lähtiessä, vituttaa suunnattomasti kun akusta loppuu vedot juuri kun sitä eniten tarvitsee. Akkuja voi olla tietty varalla ja ladata hetken ennen kuin lähtee yms yms. Akkujen optimaalisen keston takaamiseksi akut olisi kuitenkin käytettävä aina mahdollisimman tyhjiksi ja ladattava mielellään kerralla täyteen. Eli tässäkin mielessä tämän akkutesteri on mielestäni kätevä asia. Varsinkin kun nuo 18650 -mallin suojatut ja ladattavat akut maksavat jo sen verran ettei viitsisi kerran viikossa ostaa uuttakaan. Mielestäni hyvä ominaisuus.

Atomisoijan vastuksen mittaus
Tällaista ominaisuutta en ole edes ajatellut. Toisaalta nyt kun se on, sitä tulee käytettyä joka kerta höyryttelyyn uudella atomisoijalla ryhtyessäni. Vaikken käyttäisi edes porvaria, haluan tietää käyttämäni atomisoijan vastuksen, että on oikeanlainen, oikeanlaiselle jännitteelle. Tämä on myös takuulla atomisoijan ja akkujen elinkaaren kannalta huomioon otettava seikka. Tällä ominaisuudella on myös helppo tarkastaa kuinka isolla jännitteellä ja millaisen vastuksen omaavalla atomisoijalla saan mieleiseni löylyt eritavoilla löylyjä ottaessani. Samalla voin seurata missä vaiheessa, jännitteen määrän lisääntyessä, tietyn vastuksen omaavat atomisoijat alkavat tuottaa "palaneen makua" ja lämmetä mielestäni liikaa.

Virtakytkimen led -valon päälle/pois kytkeminen
Stealthmode tosi agenteille. Itse en mitään suurempaa järkisyytä tälle ominaisuudelle keksi. Tuntuu turhalta jotenkin. Ledin sammuttamista ei oikein virransäästölläkään voi puolustella, ledien ollessa tajuttoman säästeliäitä virran suhteen. Kai tässäkin joku taika on?

Yksi blingeimmistä ja katkeria katseita kanssa vapottelijoissa herättävä ominaisuus on kuitenkin digitaalinäyttö (vain kahden merkin, mutta kuitenkin), jolta asetukset on säädettävissä. (Emäntä tosin totesi laitetta näprätessäni "Mikä tuo helvetin kokoinen kuumemittari on?") Näyttö toimii seuraavasti. Kun painaa virtanappia 5 kertaa nopsasti peräkkäin, laite menee asetustilaan ja tämän jälkeen aina kaksi peräkkäistä painallusta vie askeleen eteenpäin asetusvalikossa seuraavaan säädettävään ominaisuuteen. Halutun asetuksen kohdalle jäädään muutamaksi sekunniksi odottamaan ja laite vilauttaa näyttöön halutun ominaisuuden.

Pu | Power up
Valikko tuo näyttöön sen hetkisen asetetun käyttöjännitteen. Nappia painamalla saa arvoa muutettua siis 0.1v välein korkeammaksi. Kun jännite on haluttu lopetetaan se napin rankaiseminen ja odotellaan muutama sekunti. Näyttö sammuu ja uusi käyttöjännite on säädetty.

Pd | Power down
Toimii kuten Power Up, mutta tällä luonnollisesti taasen saa virtanappia kliksuttelemalla jännitettä laskettua.

Po | Power on
Tämä säätö tuo näyttöön päävirtakytkimen tilan On/Off. Jokaisella virtanappulan painalluksella saa tilaa vaihdettua. Kun haluttu valinta on näytössä odotellaan ne kuuluisat sekunnit ja valinta on voimassa.

Cb | Check battery
Tämä säätö tuo näyttöön käyttämäsi akun sen hetkisen jännitteen. Tätä ominaisuutta ei siis voi mitenkään säätää.

Ao | Atomizer ohms
Tämä säätö tuo näyttöön käyttämäsi atomisoijan vastuksen Ohmeissa.

Lo | Led on
Tämä säätö toimii kuten Power on -säätö. Eli On/Off periaatteella. Tällä siis säädetään sitä syttyykö virtanappulaan valo sitä painettaessa vaiko ei.

Säädettävien ominaisuuksien lisäksi laitteessa on lähinnä turvallisuusominaisuuksia, jotka ovat tosin pirun käyttökelpoisia. Laitteesta löytyy mm.

16 sekunnin pakkokatkaisu (CutOff)
Eli jos tulitat HC höyryjä etkä hoksaa 16sekuntiin vetää happea, provari osaa antaa sinulle siihen mahdollisuuden katkaisemalla automaattisesti virran laitteesta tässä vaiheessa. Toiminta jatkuu normaalisti, kun kouristuksesi on ohitse ja sormen kramppi vapauttaa virtanappulan.

Vikavirtasuojaus / atomisoijasuojaus  (Short Circuit / Atomizer protection) (E1 vikakoodi)
PorVarit osaavat myös suojella itseään viallisilta atomisoijilla. Jos atomisoija on vioittunut ja laite havaitsee sen toiminnassa jotain normaalista poikkeavaa, se katkaisee virran, eikä palaudu ennen kuin viallinen atomisoija on poistettu. Jostain syystä mm. mako midissä aivan normaalisti toimivat Mojusta tilatut medium voltage atomisoijat ovat tämän laitteen mielestä sellainen uhka, että sytyttää tuon vikakoodin. Kuten myös tuplakelaiset cartomizeritkin. Hyvin jännä.

Akun väärinpäin asettamisesta johtuvien vaurioiden suojaus (Reverse Battery Protection)
Eli jos onnistut käsien täristessä asentamaan akun laitteeseen "perse edellä" laite ei vioitu, vaan ei yksinkertaisesti toimi. Akkuhan menee siis laitteeseen +-napa edellä ;)

Alijännitesuoja (Over-discharge protection)
Laite kytkeytyy automaattisesti pois päältä, jos akun varaus laskee liian alhaiseksi. Liian alhaisella varauksella akkuja käyttäessä ne saattavat ottaa damagea, eli tämäkin tuo lisää käyttöikää akuille.

Virranrajoitin (Amperage limiting) (E2 vikakoodi)
Laite tarkkailee myös laitteessa kulkevan virran määrää. Jos laitteeseen tulee syystä tai toisesta ylijännitettä (yli 2,5amppeeria) laite sulkee itsensä. Näytöllä vikakoodi E2. Tämä siis yleensä jonkin radikaalin hc-testauksen tuloksena lähinnä. Tässä vaiheessa laitteen valmistajakin ehdottaa käyttöjännitteen laskemista. En toimisi ainakaan päin vastoin :)

Lämpösuojaus (Thermal monitoring) (E3 vikakoodi)
Laite tarkkailee myös lämpötilaansa ja lämpöjen jostain syystä liian korkeaksi noustessa laite katkaisee virran itsestään. Näytöllä E3 vikakoodi. Höyryn tai jopa savun hälvettyä, odottelemme ja toivomme parasta. Laitteen pitäisi jatkaa toimintaansa normaalisti lämpöjen laskettua normaalitasolle.

Kaiken suojauksenkin jälkeen jos/kun jokin menee kuitenkin pieleen ja saat akkusi sulatettua ja kajautettua laitteeseen, on vielä toivon hiven että akkumyrkyt, kaasut tai paine tulevat pohjacäpissä olevasta reiästä ulos eivätkä imeydy tai muuten vaurioita laitteen mikropiiriä ja laitteesi saattaa pelastua. Tämä siis teoriaa, mutta täysin laitteiston valmistajan ilmoittamaa tietoa.

Tuossa nyt siis jonkinlainen selostus ProVarin ominaisuuksista ja varojärjestelmistä. Hilkettä ja kilkettä löytyy siis puolen avaruussukkulan verran. Tarvitaanko tätä kaikkea elektronisessa savukkeessa? Miksi sinun pitäisi hankkia ProVari? Ja mitä siitä ehkä hyötyisit? Eli käyttöön ja laitteen arvosteluun..


Minä vs ProVari

Kuten jo tuolla mainitsinkin näppini syyhysivät todella päästessäni lopulta lyömään tämän kiukaan tulille. Sisällä täysin ladattu 18650 ja tuore 510 korkea jännite atomisoija kaulalla. Eikun käyttöjännitettä nostamaan ja tunnustelemaan laitteen toimintaa. Aluksi tuon laitteen kanssa iskuja ottaessa ja eri jännitteillä ja atomisoijilla höyrytellessä tuntui jotenkin hölmöltä se, että selkarangassa tuntui olevan ne 3,7 5 ja 6volttia. Jossain arvostelussakin muistan nähneeni kuinka joku testaili laitteen juuri näillä käyttöjännitteillä. Miksi? Nämä käyttöjännitteethän ovat perushuttua. 3,7voltilla on vedelty alusta asti. Jossain vaiheessa kuvaan tuli 6v modi ja tuota 5volttia nyt ei ole tullut kokeiltua vielä itse, mutta silti. Okei, asiallista tässä laitteessa on se, että tämän toimituksen pystyy tekemään parilla napin painalluksella. Ei tarvitse ottaa pattereita ulos ja vaihtaa toisenlaiseen kombinaatioon eri käyttöjännitteen aikaansaamiseksi. Siltikin esimerkiksi ~2 Ohmin vastuksen omaavan atomisoijan uhraaminen vaikka yli 5voltin käyttöjännitteen piiskattavaksi, ei tuota itselleni ainakaan höyryjä kiskoessa muuta kuin kylmiä väreitä. Eli ainakin atomisoijaa pitää vaihtaa jos käyttöjännite radikaalisti nousee, vaikkei tosiaan akkua vaihtaa tarvitsekaan. Muutenkin testailu tuntui olevan aluksi älyttömyyden piirteet helposti täyttävää "volttirallia" edes takaisin. Lopulta järki voitti ja oli aloitettava järjestelmällisempi testaaminen. Ensin pieni tieteellinen vertailu..

Asetan käyttöjännitteeksi 3,7v. Käytän normaalia 2,1Ohmin vastuksen omaavaa 510 atomisoijaa ja 901 vanutippiä (sopivat paremmin suuhun jotenkin). Otan höyryjä hetken. Otan atomisoijan irti ja napautan sen Riva 510 akkuun kiinni ja kas, höyryt ovat suunnilleen identtiset. Perkele! Wiitis herää.. Eihän laitteella mikä atomisoijan perseessä roikkuu ole juurikaan merkitystä. Kunhan nyt suunnilleen antaa tasaista jännitettä ja on muuten iskussa. Jos tämä atomisoija saa sen 3,7volttia, on se sille aivan sama ottaako se jännitteen 112euron PorVarista vaiko 15euron Rivasta. Todettakoon, että akunkestot ja muut tällaiset ovat huomattavasti heikommat Rivassa, mutta silti. Jotenkin tästä ajatuksesta ja älynväläyksestä lähti itsellä laitteen todellinen käyttöönotto ja sen ominaisuuksien hyödyntäminen. Miten minä saan tästä laitteesta irti sen mitä niin moni muu on jo saanut. Alkoi taas täydellisen höyryn metsästys.

SweetSpot

Ajattelin ottaa siis homman rauhallisemmin, kuin kaahailla valikosta toiseen ja yrittää tuurilla osua johonkin oikeaan kohtaan. Sweet spot on todella vaikeasti, ainakaan lyhyesti, suomennettava sana. Osapuilleen tarkoittaa siis käytännössä oman "herkkukohdan" löytämistä, jossa höyryntuotto, maku ja kurkkutuntuma on omasta mielestään juuri kohdillaan. Tämä varmasti hiukan vaihtelee aina mehustakin riippuen, mutta suunnilleen sen paikan sieltä löytää kun hetken viitsii pyöritellä. Itse ajattelin ottaa homman "back to basics" -tyylisesti. Napautin 2,1Ohmin vastuksen omaavan, uuden 510 atomisoijan koneeseen, vanhan kunnon vanutipin siihen nokkaan ja aloin selata 3,5voltista ylös päin. Hetken selailtuani havahduin oikein mielyttävään höyryntuottoon ja makuun.. 4,3v.. ihan ina palaneen makua -> 4,2v? Täydellistä. Höyryntuotto kivasti hiukan lisääntynyt normi 3,7volttiin verrattuna, kurkkutuntuma parani ja makukin tulee todella hyvin esiin. AHHH, löysin jotain. Näitä testejä on nyt tullut tehtyä siis parit päivät ja muutama tooodella maukas sweetspotti on jo löytynyt. Onnekseni minulla on ollut tilattuna tuollainen 510 atomisoijan adapterikitti, johtuen siitä että jossain välissä käyttelin 901 -mallin atomisoijaa Rivan perässä. Adapterikitissä on 510 atomisoijasta adapterimuutokset 901, 801, 4081, 401 ja KR808D-1. Tähän mennessä olen päässyt testailemaan ainoastaan tuota 901:stä muiden mallien atomisoijien vielä puuttuessa, mutta uskokaa, että seuraavaan tilaukseen menee kaikkia yksi kappale :)

Itse olen hoksannut seuraavanlaisia komboja, jotka toimivat itselle ainakin tajuttoman hyvin! Tämä on varmasti hyvin henkilökohtaisiin mieltymyksiin perustuva asia, mutta jotain suuntimia voipi saada. Eli tässä omat, todella hyvin itselle osuvat sweetpotit tällä hetkellä :

* 4,2v - 510 perus -> 2,1Ohm vastus | 901 flat tip
* 4,6v - CE2 510 XL Clearomizer -> 2,9Ohm vastus | Driptip
* 5,4v - 901 HighVoltage -> 4,9Ohm vastus | Driptip
* 4,4v - 901 perus -> 2,3Ohm vastus | 901 flat tip
* 3,6v - 306 LowResistance -> 1,6Ohm | Driptip

Aion jatkossa tuota listaa täydennellä kun saan erimoisia atomisoija vaihtoehtoja kokeiltua, koska onnekseni tuo ProVari tuntuu nuo adapterit hyväksyvän. Hieman olen pettynyt etten Mojun MediumVoltage atomisoijilla sekä dual coil cartomizerilla päässyt laitetta testailemaan, kun tuntui hylkivän niitä jostain syystä ee-ykkösen arvoisesti :)

Tuomio ja loppulausahdukset

ProVariin sisälle pääsemiseen ja laitteen todellisten ominaisuuksien löytämiseen meni itseltä ainakin hetki. Varmaan pidempi höyryttelykokemuskin olisi ollut eduksi. Jotenkin kuitenkin tuntui hullaantuvan vain siitä vallantunteesta voidessaan rankoa atomisoijaa haluamallaan jännitteellä. Vinkkini on, että aseta lempi atomisoijasi ja tippisi porvarin nokille ja lähde etsimään sitä omaa "g-pistettäsi". Siihen tämä laite on mielestäni tarkoitettu. Kun koneen kanssa pääsee sinuiksi, ei paluuta ole. En ihmettele miksi tätä on hehkutettu, mainostettu ja arvostetaan monessa yhteydessä modiviidakon suuriharjaisimmaksi leijonaksi. Laitteesta omat jutut löytäessään on vain pakko sanoa kaikille modeja hankkiville.. Älkää tuhlatko rahojanne muuhun, koska ProVari tekee sen mitä muutkin ja vielä yhdessä paketissa. Tämän lisäksi muutama todella käyttökelpoinen ominaisuus, kuten tuo atomisoijan vastuksen tarkastus, lyö varteenotettavat kilpailijat lopullisesti kanveesiin. Nyt voin suoraan tarkastaa uuden atomisoijan vastuksen ja miettiä siitä jo opitulla tavalla mistä päin kannattaisi lähteä omaa herkkutäplää hakemaan.

Nyt pitää kuitenkin miettiä sitä hetkeä, kun tämän testin aloitin. Siis ennen kuin tästä tuli harrastus. Tarkoituksenani oli testata, pystynkö olemaan ilman tupakkaa ainakin kuukauden. Nyt testi jatkuu hamaan tulevaisuuteen blogin kera. Tämäkin tuntuu olevan jo harrastus:) Varsinkin kun ihmisiä tuntuu vapottaminen enemmän ja enemmän joka päivä kiinnostavan. Mutta siis asiaan. Olen useasti tuotteiden kohdalla pähkäillyt miten se auttaisi paremmin niihin tarpeisiin jota kukin tupakoinnin lopettava kokee. Onko siis ProVari pelkästään tupakasta irti höyryttelemällä pyrkivän henkilön valinta? Omasta mielestäni ei todellakaan. Laite on melko arvokas. Vertaan vaikka kitaran soiton aloittamiseen. Jos ei omaa jotain lottovoiton tuomaa pohjakassaa, ei ensimmäisenä kannata hommata sitä jenkki stratoa tai lespan juhlamallia. Jos ei kiinnostakaan. Sama homma tässä. Jos ainoa tarkoitus on helpottaa tupakanpolton lopettamisesta johtuvia vieroitusoireita, valinta on mielestäni vaikka Riva 510 Lite Bundle Libertyltä. Tai Anonyymin ystävämme kehuma Ego-T. Ne auttavat mielestäni nikotiinivajareiden poistamisessa aivan yhtä hyvin kuin tämäkin. Kun olet varma, että vapottaminen on sinun juttusi ja tuntuu, että siitä on tulossa harrastus osta ProVari. Se antaa kaikki modit "yhdessä paketissa" eli periaatteessa voit sitten ajatella, että säästit ;)
Loppukliimaksina on pakko todeta - aivan uskomaton tuote! Ostin, koitin, rakastuin. Rakastukaa tekin. Täysi kymppi minulta!

Ilmaisblogien hienouksia.. Pahoitteluni, video kolmessa osassa :D

OSA 1/3



OSA 2/3



OSA 3/3

2 kommenttia:

  1. todella helmee et tässä höyryttely jutussa kaikki tuntuu höyryävän samaan suuntaan ja yhteisen hyvän eteen ;). olen aloittamassa höyryttelyn ajatuksella irti röökistä ja vähän äkkiä , oli hauskaa lukea sun juttus kyseisestä "vempaimesta" samalla sai asiallista tietoa naurun pyrskähdyksien lomassa imettyä itseensä .Noi pätkät oli kans aikas suuntaa antavia ja selvensi montaa kysymystä joiden parissa olen painiskellut noiden kaikkien "höyrytys härpäkkeiden" kanssa, Jatka samaan malliin tutustun paremmin sun plokiis jatkossa kun vain kerkeen .Minulle ainakin sopii tyylisi joka ei ole liian ryppyotsainen ja totista torvensoittoa pelkästään . tulen olemaan vaki vieras tästä lähtien täälä . kiitos sille joka plokkasi sut esiin tuolta höyryttelijöitten caitilta muidenkin iloksi ja opiksi . KITOOOS sanoo "Holkki"

    VastaaPoista
  2. Kiitän palautteesta :) Yritän saada blogia etenemään aina kun aikaa lohkeaa. Näin kesäisin tuntuu olevan niin perkeleesti toimintaa joka suunnalla, ettei aika riitä joka paikkaan.. yritys on kova kuitenkin. palaillaan.

    VastaaPoista