maanantai 13. kesäkuuta 2011

Provari? Testing & DIY/Mix-o-logy

Helouhelou!

Aikaa taas vierähdellyt ja touhua ollut siihen malliin, ettei ole taas kerennyt uutta tekstiä paljon väsäilemään. Laitetaampa tylsän maanantain kunniaksi jotain tarinaa..

Aloittaa voisin vaikka tuon ProVarin, nykyään täällä päin höyryttelyskenessä tuttavallisemmin PorVari (kiitti näistä Risto :D) Eli Provape.comilla asiallista toimintaa mielestäni. Lupailivat toimituksen lähtevän viikon sisällä. Tuotteen tilasin 3.6 ja provapelta se on postitettu 7.6 ja siinä oli vielä viikonloppukin välissä. Eli mukavan nopeaa toimintaa heillä päin :) Sen jälkeen olenkin vain saanut ihmetellä US Postal Servicen seurannan kautta paketin mielenkiintoista liikehdintää..

Tässä hieman osviittaa :

7.6 Acceptance, June 07, 2011, 3:24 pm, MONROE, WA 98272
8.6  Acceptance, June 08, 2011, 5:04 pm, MONROE, WA 98272
8.6? Arrival

Näistä Acceptanceista ei mitään käryä.. Jotain hyväksyttämisjuttuja, mutta miksi? Ja miksi kaksi kertaa peräkkäisinä päivinä? Ja mikä ihmeen Arrival? Mihin? Myöskin päivämäärä puuttuu tuosta kokonaan.. Noh..

9.6 International Dispatch, June 09, 2011, 6:05 pm, ISC SAN FRANCISCO (USPS)

Häh?! Eikös se paketti ollut Washingtonissa? Miksi paketti on lähetetty Jenkkien sisällä koko helvetin mantereen halki itärannikolta länsirannikolle lähetettäväksi ulkomaille? Seuraavaksi se lähtee takaisin itään, taas koko mantereen yli kohti Eurooppaa ja epäilisin, että melko läheltä Washingtonia kaiken lisäksi?

12.6 Arrived Abroad, June 12, 2011, 11:36 am, FINLAND

Siis että häh? Onko se sama kone lentänyt tuon koko ajan? Koska tuo on seuraava merkintä ilman mitään välimerkintöjä.. "Jouduin" maksamaan kuitenkin puoli pakosta seurannasta 30$ ja se on tätä luokkaa? Just.
Noh toisaalta muulla ei ole niin väliä kuin että :

12.6 Into Foreign Customs, June 12, 2011, 11:36 am, FINLAND
13.6  Out of Foreign Customs, June 13, 2011, 2:22 am, FINLAND

Eli päkitsi on lähtenyt tullista! Eiköhän siis kohta päästä testailemaan :P


Testing-Testing

PorVaria odotellessa on ollut taas aikaa ottaa testejä erinäisistä, lähempää tilatuista tuotteista. Viimeisimmät testatut nestehet löytyypi tuolta "Testatut E-Nesteet" -osiosta. Mielenkiinnosta tätä harrastusta kohtaan olen siis vähän mitä sattuu tilaillut ja testaillut. Nyt kun tuon PorVarin oston jälkeen on ollut skenessä puhetta harrastuksen "järkevyydestä" ja siihen kuluvasta rahamäärästä, ajattelin testata miten halvalla tässä voi päästä. Eli siis miten halvalla saa elektronisen höyrykoneen ja nikotiininestettä.

Health Cigarette (DSE 108 Kiinaklooni)

Mietin siis mistä sähkiksen saisi halvimmalla.. Selailin jossain vaiheessa huuto.net sivustoa ja kuinka ollakaan, satuin löytämään sieltä myynnistä elektronisen savukkeen. Hintaa tuli postimaksuineen 12,75€ eli oli pakko testata miten tämä tuote toimii. Varsinkin kun ilmoituksen mukaan tuoteessa "huomattavasti vähemmän nikotiinia kuin oikeassa tupakassa" Että mitä? Nikotiinia? Miten? Huutonetissä esitetyistä kysymyksistä huolimatta, ei myyjä ollut vastannut miten voi, suomalaisilla sivustoilla, myydä nikotiinia sisältäviä tippejä tuotteen mukana. Tarkin vastaus oli : Vastaan myöhemmin. Tuotteet toimitetaan Hong Kongista, joten liekö tällä jotain tekemistä asian kanssa. Tuotteita voi tilata suoraan myös verkkokaupasta http://www.hkmyynti.fi

Yhteydenpito oli asiallista, huutoilmoituksessa oli tieto toimituksen pitkästä kestosta (koska tuote tulee kaukaa). Todella hyvin tuli koko ajan mailiin päivitystä paketin liikkeistä maailmalla, vaikka tosin seurantakoodinkin sain ja pystyin itsekin sen liikkeitä väijymään. Eli myyjän puolelta asiallista toimintaa. Tilasin tuotteen 24.5 ja se oli lopulta käsissäni 8.6 eli pari viikkoa tuolta asti suunnilleen paketin tulo kestää.

Paketti postista ja akkua lataukseen.. Paketin mukana tuli siis yksi akku (jossa 108 yhteensopivat kierteet), atomisoija (108 tyylinen "avoin atomisoija" sopii dippaamiseen eli kastetaan atomisoijaa nesteeseen eikä päinvastoin -> directdripping), 10kpl tupakanmaulla esitäytettyjä tippejä, usb-laturi, sekä usb paikkaiset auto- ja seinäplugit. Paketti perinteinen pahviboksi, jonka avattuaan tuote oli kivasti näytillä siinä heti. "Smoking is harmful for health. E-Cigarette is good for health" -kommentti pakkauksen kannessa pisti kyllä hymyilemään hieman :)

Tässä on siis automaattitoiminen akku, kuten esim. noissa aikaisemmin hommaamissani DSE:n 510 ja 901:ssä. Eli driptippaaminen ei tule kyseeseen, ainakaan tällaisen "halpatuotteen" kanssa. Eli jouduin kokeilemaan ensimmäisenä mukana tulleita esitäyttettyjä tippejä. Tipit ovat, kuten normaalit esitäytetyn tipit mutta sisällä jokin ihme folio hässäkkä, mikä ilmeisesti jotenkin tehostaa nesteet höyrystymistä tms? Akku latautui sopivasti leffatuokiotani varten ja ajattelin tällä yrittää pärjätä leffan ajan.. atomisoijaa akkuun, leffa pyörimään ja nokilöylyt..

Ensi iskujen aikana mietin, että toimiiko tämä edes, kun höyryä ei tullut juuri lainkaan. Muutamien imujen jälkeen huomasi, että tällä saa joka vaihteen tosiaan vedättää rajoittimeen (8sek), jos meinaa höyryjä saada irtoamaan. Huomattavan vähän laite lämpeää tiukemmassakaan höyrynkiskonnassa, jos vertaa vaikka tuohon DSE:n 510 automaattiin. Höyryntuotto jäi siis kovammankin yrityksen jälkeen melko vähäiseksi, mutta niinhän ihan alkuperäisenkin DSE108:n esittelyssä, Liberty Flightsin sivuilla varoitellaan.  Lähinnä käyttäjille, joille ulkonäkö (tupakan näköinen) on suorituskykyä tärkeämpää.

Tiedä sitten johtuuko atomisoijan viileänä käymisestä, nesteestä vai mistä, mutta kurkkuosumaa tästä ei niin saa sitten oikein millään. Hiukan kutittelee, muttei sitä voi kyllä hyvällä omallatunnolla throathitiksi sanoa. Varmaan johtuu siitä, että kun ei ole höyryä mikä voisi iskeä, niin ei ole iskuakaan :)
Sitä en tiedä paljonko nikotiinia neste sisältää, mutta oletan että liikutaan 0-5mg:n välillä. Perustan arvaukseni makuun ja siihen tosiseikkaan, että putkiloa sai imeskellä lähes taukoamatta ilman "nikotiiniähkyä". Leffanvaihtamiseen kuitenkaan tullut, eli voisi väittää tuotteen jollain tavalla ainakin toimivan sille tarkoitettussa käytössä. Tuotteen maku oli totaalinen yllätys ja selvästi tuotteen paras osa-alue. Jos muutamien höyryjen jälkeen piti todeta, että nämä perkeleethän melkein muistuttavat jo hieman tupakan makua! Kovin montaa tupakan makua en ole koittanut, saati kunnolla testannut, mutta tämä oli yllätyksekseni niistä paras!

Loppupäätelmänä todettakoon, että tämä tuote toimii, jollain asteella ainakin. Jos sähkönortin hommaa korvaamaan tavallista tupakkaa, tämä kannattaa unohtaa. Jos ainoa tarkoitus on yrittää lopettaa savuttelu kokonaan ja käyttää sähkötupakkaa välineenä sinne pääsemiseen, suosittelen koittamaan tätä. Jos tällä pärjää, niin varmasti kohta pärjää ilmankin. Jos ei, niin ei tässä konkurssiin joudu! Mielenkiintoinen testi ja mietinkin jo paremman 108 -mallin atomisoijan ja tyhjien tippien tilaamista ja testata parantaako se paljonkin kokemusta, mutta päätin jättää tämän tuotteen kohdalla pidemmät testaukset väliin ainakin toistaiseksi. Katsotaan josko tulevaisuudessa innostuisi enemmän. Höyryttelen toki nuo esitäytetyn tipit loppuun tällä, mutta jääköön tuote sitten toistaiseksi kokoelmaan "muistoesineenä" :)

DSE 901 USB Passthrough
DSE 901 USB Passthrough

Jonkin aikaa jo mielessäni ollut "modi", jota on pitänyt testata aiemmin, mutta jotenkin unohtunut tilauksesta. Näitä USB "läpivienti" modeja on useampia malleja ja eri atomisoijille tarjolla. Itse valitsin tämän 901 atomisoijaa käyttävän mallin, johon olen viime aikoina suuresti tykästynyt, varsinkin sisähöyryttelyssä.

Tuotteesta tietämättömille hieman infoa. USB läpivienti siis tarkoittaa modia, joka on tehty muistuttamaan esimerkiksi omassa tapauksessani normaalia DSE 901 -mallin sähkötupakkaa. Tässä mallissa ei kuitenkaan ole sisällä minkäänlaista varautuvaa akkua, vaan käyttövirta laitteeseen saadaan USB -johtoa pitkin vaikka sitten tietokoneesta. Eli toisin sanoen tietokoneella vaikka tätä blogia kirjoittaessa ei tarvitse miettiä akunkestoa, vaan senkun höyryttelee. Jos tulee lähtö, niin eikun atomisoija ja tippi tästä normaaliin akkuun kiinni ja senkun jatkaa löylynottoa. Eriomaisen näppärä tuote.

Tuote ominaisuuksiltaan melkolailla identtinen normaaliin versioon. Ainoa erona tässä itsellä on että tämä läpivienti on manuaalinen (saa kyllä automaattisena) ja tuo normiakku automaattinen. Siitä päästäänkin heppoista aasinsiltaa pitkin miettimääni käyttöjännitteeseen. Normaali mallihan toimii siis 3,7voltin käyttöjännitteellä. USB antaa kuitenkin 5volttia. Laite vaikuttaa sellaiselta, että se ei mitään muuntajia sisällä. Käyttöjännite ei kuitenkaan vaikuttaisi olevan normaalia 3,7volttia korkeampi. Noh, ehkä käyn jostain jännitemittarin lainaamassa ja testaan jossain vaiheessa paljon tuo atomisoijalle asti käyttöjännitettä antaa.

Jos haluaa laitteesta tarkempia tietoja höyryttelyssä ehdotan lukemaan toukokuun osion "Gearpäivityksiä ja uusia nestehitä", jossa juttu DSE901 -normiversiosta. En viitsi samaa juttua tänne kahta kertaa kirjoittaa, koska ovat tosiaan kuin päivä ja sama päivä pari tuntia myöhemmin :) Ainoa ero, ettei akun kestosta tarvitse murehtia.

Tuote todella kätevä jos viettää aikaansa tietokoneen vieressä tai esimerkiksi autossa, kuten minä. Tämänhän saa nykäistyä sellaisella tupakansytytinadapterilla suoraan sinne vanhaan synninkoloon siellä omassa kulkupelissään ja höyrynotto saa jatkua ilman huolta virrankulutuksesta. Itse ajattelin testailla seuraavaksi ainakin eGo -mallista tarjolla olevaa läpivientiä, jossa on myös samalla 750mAh akku. Akku tietysti latautuu laitteen ollessa USB:llä johonkin kiinnitettynä. Erittäin mielenkiintoinen tuote, jonka omaa hölmyöttäni huomasin hieman liian myöhään. Mutta testatkaa ihmeessä jos tunnistitte tarpeenne. Hyvä tuote! Vielä kun joku keksisi laittaa vaikka gigan muistia moiseen, niin saisi koulu- tai työtdokumentit tai vaikka oman pikku mp3 kokoelman siihen vielä joka paikkaan kuljetettavaksi :)

DIY E-Liquid hypettelyä..

Sattuipa jälleen hassusti ja tuli sitten tutustuttua taas uuteen, käytännössä todella paljon höyryttelykokemukseen vaikuttavaan sekä pitkään mielessäni olleeseen höyryttelyaiheeseen. Eli DoItYourself e-nesteisiin. Käytännössä tarkoittaa siis omiin mieltymyksiin sopivaa, itse miksattua mehua, johon olet itse valinnut haluamasi pohja-aineiden suhteen (VG/PG), saavuttanut juuri itsellesi optimaalisen nikotiinipitoisuuden sekä makuaineista kehitellyt juuri omaan makuusi sopivan maun/yhdistelmän. Tällä tavalla siis kokeellisesti löydettävissä melko helposti mehu, jossa omiin mieltymyksiin kaikki kohdillaan. Höyryntuotto, kurkkutuntuma, maku sekä maun vahvuus.. Parhautta!

Tilaukseen meni (Liberty) VG Maustamaton Nikotiinineste (EUSourced) ja VG pohja-aine. Sekä makuaineet (FlavourArt) RY4, Vanilla, Apple, Banana, Cola sekä Red Energy. Miksaamisen harjoittelusta, kokemuksia ja ensimmäisten nesteiden pilaamisesta varmasti tarinaa siis lähitulevaisuudessa. Teen blogiin "Testatut E-nesteet"-osion lisäksi täysin oman "kokkaus"osaston omatekoisille nesteilleni, arvostelen ne ihan suoraan verrattuna valmissekoitteisiin, eri paikoista, tilaamiini nesteisiin sekä laitan tarkat reseptit, omasta ja höyrykumppaneitteni mielestä, hyvistä nesteistä.

Eipä siinä tällä kertaa ihmeenpiä.. PorVaria, sen überiä koeajoa sekä hullun kemistin mehusekoiluita odotellessa.. palaillaan.

PROPAGANDAA? :D

5 kommenttia:

  1. Oma Provari 10.6. lähetetty ja huomenna saa hakea postista / tuodaan kotiin, eli 14.6. Nopeeta toimintaa!

    11.6. lähti San Franciscosta. 24h 56min kesti lennot suomeen. Hyvältä vaikuttaa.

    VastaaPoista
  2. Okei.. Saapi nähdä saavatko mun yksilöä huomiseksi tänne länsirannikolle. Itellan hoidossa on jo että saumat olis :)

    VastaaPoista
  3. PorVariin ei voi olla muuta kuin tyytyväinen, muuten on käyttäjässä vikaa :) Innolla odottelen arvostelua.

    En muuten välttämättä kauheasti mainostaisi noita honkongin settejä, niillä on hyvä mahis joutua ongelmiin tullin kanssa.

    VastaaPoista
  4. Oma tuli tänään heti aamusta kotiin postilla. Puhdistin kierteet ja rasvasin ne. eGo sovitin oli liian pitkä niin piti viilata sitä että alkoi toimimaan.

    VastaaPoista
  5. Hihhei.. Omakin PorVari suoriutui länsirannikon monsuuneihin tänä aamuna. Eikun tutkimaan :)

    VastaaPoista