lauantai 4. kesäkuuta 2011

1 kk takana - röökintappaja vai kaupallinen mindfuck?

Terveks!

Olen nyt lähiaikoina taas keskittynyt gearhypetykseen siinä määrin, että todellisten vaikutusten ja tuntemusten kertominen röökin polton lopettamisesta on jäänyt vähemmälle.. shame on me. Toisaalta kertooko tämä siitä, että yksin kertaisesti ei analoogista ole edes ehtinyt ajatella näiden höyrytehtaiden kanssa häärätessä? Vai onko se nimenomaan jokin älytön kaupallinen kusetus muka tämän terveellisemmän vaihtoehdon hämärtäessä tajuntani kaikkine mahdollisuuksineen?

Sehän olisi aivan täydellistä. Varsinkin kun miettii millainen mälli rahaa liikkuu tupakkatuotemarkkinoilla maailmanlaajuisesti vuosittain. Joku ajattelee.. miten saisin edes pienen siivun tuosta summasta itselleni? Mikä olisi se uusi "juttu" tupakointikulttuurin luonnolliselle jatkamiselle, joka löisi läpi vielä normi röökiä tehokkaammin? Koukuttaisi ihmisiä vielä tehokkaammin? Sitten välähtää.. Miksi yrittää keksiä tupakka uudestaan? Jengihän yrittää taukoamatta lopettaa tai etsiä terveellisempiä ratkaisuja tupakan polton lopettamiselle. Imee tabletteja ja jauhaa purkkaa kädet täristen tai hyppää lääkärissä joidenkin tajuttoman kalliiden lääkekuurien perässä kuin narkomaanit.

Tupakoinnin vaarat tiedetään. Niistä uutisoidaan jo tupakka -askeissakin. Tupakkayhtiöt pelkäävät koska joku älykäs, tai muuten vain sattuman varaisesti onnekas henkilö, keksii sen uskomattoman lääkkeen tai muun keinon, jolla tupakasta pääsee eroon halutessaan noin vain ja tupakkatuotteista tulee täysin tarpeettomia ja yksin kertaisesti tupakkamarkkinat romahtavat. Täytyy keksiä itse vastaisku tupakoinnille. Terveellisempi tapa tyydyttää tykyttävä otsasuoni ja hävittää nikotiinivajarit. Tässä nousee esiin kuitenkin kysymys. Tupakkayhtiöt eivät voi noin vain keksiä jotain mikä vieroittaa tupakasta ilman tietoa siitä, että rahavirta oikeaan suuntaan jatkuu, eikä lopu yksilön kohdalta siihen, että pääsee eroon tupakasta. Miten ihmeessä siis kehittää tupakoinnin lopettamisesta sellainen ilmiö, että se hyödyttää molempia osapuolia? Miten tehdä lopettamisesta jatkuva ilmiö? Riippuvuuden säilyvyys = jatkuvasti noususuhdanteinen tulos on taattava. Esirippu nousee ja kaikki tietää mitä sieltä takaa löytyy. On helppoa sanoa päässeensä tupakasta eroon.. Yritäppä päästä eroon Rivastasi, eGostasi, modistasi tai millä ikinä höyryttelet nikotiinia keuhkoihisi ja sano että se oli helppoa. Taas ollaan pisteessä nolla. Lisäksi touhusta on saatu "blingiä" keksimällä juurikin kaiken maailman hienoja modeja ja erilaisia tuotteita nikotiinin höyrystämiseen keuhkoihin vedettävään muotoon. Annetaan niille hienot nimet ja pyydetään mitä ikinä kehdataan. Asiaa edesauttaa vielä leima terveyden paranemisesta ja paremmasta huomisesta, varsinkin kun nämä asiat tuntuvat olevan olleen niin helvetin IN jo jonkin aikaa.

Laiteidea itsessään on vanha kuin elämä. Mitään uutta ei siis tarvinnut keksiä. Piti vain jalostaa. Hatsipäät ovat vedelleet erilaisilla vaporisaattoreilla esim. salvia kiduksiinsa jo vuosikausien ajan. Vaporisaattoria käytettäessä oli juurikin tarkoitus saattaa käytettävä aine höyrystymislämpötilaan, jolloin vain pieni osa terveydelle haitallisista aineista kuten tervoista tai hiilimonoksidista pääsee käyttäjän keuhkoihin asti. Hmmm.. eikös tupakassa ole juuri noita samoja haitallisia aineita? Saisikos sitä nikotiinia jotenkin höyrystettävään muotoon.. ja vastaus tuli elintarviketeollisuudelta kuin itsestään. Vielä kun saadaan nämä muka käännettyä itseämme ja vastuuntunnottomuuttamme vastaan sekä sopiva markkinointiketju alle niin tuotteet lähtevät varastoista kansalle kuin nakki haulikosta.

Vai. Onko nämä sittenkin sen jonkin mainitsemani fiksun tai muuten vain onnekkaan yksilön/tahon keksintö ja vastaus tupakkateollisuuden kourissa sätkivälle kansalle? Mene ja tiedä, mutta tuote on joka tapauksessa tehnyt jo maailmaa mullistavia aluevaltauksia, kun uskaltavan laittaa jonkinlaisen kappaleen oikein Johnny Deppin höyryteltäväksi ihka oikeaan hollywood -elokuvaan! Oli tämä tuote sitten uusraiskausyritys monikansallisilta tupakkakorporaatioilta tai revolutionaarinen vastaisku tupakan kurimukselle, se perkele on ja toimii. Orwell -henkinen salaliittosekoilu sikseen. Siinä vain aivojen sisällä tapahtuvista sähköilmiöistä luettavaan muotoon oksennettua vuodatusta. Kiitos ja anteeksi.

Blogin ensitekstistä voi todeta, että lopetin analogisen imeskelyn maanantaina 2.5.2011 eli reilu kuukausi sitten (olen siis semisti myöhässä, mutta voi voi). Tämän päivämäärän jälkeen olen rehellisesti polttanut analoogista ainoastaan yhden kerran. Sekin kerta jäi, tupakan jotenkin huonon "höyryntuoton" ja helvetin huonon maun takia, alle puoleen röökiin. Oli pakko heittää nortti mäkeen, kaivaa riva taskusta ja nauttia makoisista höyryistä. Tupakka siis maistuukin jo pahalle!? Pahalle se on haissut jo jonkin aikaa.. Itseasiassa ensimmäinen kerta elämässäni kun tajusin tupakasta irti pääsemisen olevan tooodella lähellä oli ensimmäinen kerta kun tajusin tupakan savun hajun häiritsevän minua. Ja tämä hetki oli noin parisen viikkoa höyryttelyyn siirtymisen jälkeen. Ei se ennen vaan parissa viikossa pahalle haissut. Pikemminkin päin vastoin.

Kuukauden höyryttelyn ja tupaikoimattomuuden seurauksista normaaliin elämään mainittakoon haju- ja makuaistin selvä paraneminen, aamuisten tervalimojen totaalinen katoaminen sekä muutenkin röökiyskän poissaolo. Jännästi noin viikko sitten eräs tupakoiva ystäväiseni huomautti minua asiasta jota en ollut edes huomannut. Seisoskelimme asvaltilla, kaverini edustaa komisti luotaantyöntävä sylkikokoelma, kun minun edustani taas oli täysin puhdas. "Äijä ei muuten räi ollenkaan kun vedät nykyään tuota sähkönorttia". Kas perkele, en tosiaan räi, jota tupakkaa poltellessa harrastin kyllä jonkin verran. Varmaan ehkä moni muukin. Tämäkin inhottavahko tapa siis jäänyt aivan huomaamattani pois. Positiivista palautetta olen saanut myös vaatteiden, hengityksen ja yleisen "perushajun" huomattavana parantumisena. Ja ei, en ole ostanut uusinta Hugo Bossia tai pure white now blow your frikin' toungue off -hammastahnan/suuveden/räjäytysaineenhdistelmää. Olen ne ostanut jo ajat sitten :)

Tupakkaa ei siis tee mieli, joitain asioita on parantunut, mielestäni yhtään asiaa ei ole huonontunut. Höyryttelyn kustannuksista analoogiseen tuprutteluun verrattuna en lähde kommentoimaan sen enemmälti :) sen verran voin todeta, että nesteen kulutusta seuratessani huomaan tämän vaihtoehdon olevan huomattavasti huokeampi. Tämä siis vain jos laite ja lisälaite tilailuissa pysyy järki kädessä. Tietysti joitain laiterikkoja voi sattua, mutta kaikki hoituu maksimissaan muutamalla kympillä. Kaveripiirissä on seitsemän juuri alkanutta höyryttelijää. Kaksi näistä luovutti alle viikossa ja jatkoi tupakointia. En ole päässyt asiasta vielä avautumaan sen koommin, mutta palautetta saavat. Toisaalta pitkälti toista kymmentä vuotta ketjussa spajaria kiskonut isänmaamme ystävä on ollut nyt viikon ilman tupakkaa sähkönortin avulla, eikä kuulemma tee edes mieli takaisin entiseen! Tämä tuote tähän astisella kokemuksella toimii tupakankorvikkeena helvetin hyvin. Oikeastaan voisin kuvitella jo, että jossain oudossa tilanteessa, laitteiden ollessa muualla tai muuten vaan pakon edessä, voisin sanoa tupakan jotenkin ehkä toimivan korvikkeena höyryttelylle.

Jos omaat järjettömän shoppailuvimman tai sinulla muuten vaan on piiruakaan taipumusta joka asiassa laitepornoon, tulee höyryttely tilistäsi aina kivan siivun rouhaisemaan.. Jos olet valmis tähän, tumppaa rööki ja tilaa e-savuke. Jos haluat eroon tupakasta, kokeile edes tätä vaihtoehtoa. En voi taata, että tupakan imeminen loppuu siihen, mutta itselleni ei toista, likikään näin hyvää vaihtoehtoa ole tullut vastaan. Jos taas et ole ikinä polttanut ÄLÄ ALOITA! Edes mitään 0-nikotiini vapottelua, koska se lähtee käsistä, trust me.
Te harrastajatoverit jotka lajin olette jo löytäneet.. KEEP BANGIN' THOSE VAPORIZERS! :)
Tässä mielen tuotosta hetkeksi.. palaillaan taasen..

7 kommenttia:

  1. Tällä toinen millä on mopo lähtenyt käsistä. Provari tilattu. Parempi olla sitten pirun hyvä =)

    VastaaPoista
  2. Tätä myös toivon suuresti.. muuten menee usko :)

    VastaaPoista
  3. Täälä eGo-tankin tilannut anonyymi taas huutelee. Eli eGo-T saapui suoraan postilaatikkoon e-cig wizardilta 7.6.2011 eli reilu 2 päivää on ollut käytössä. Ja ei voi muutakuin kehua tuohon perus joey 510:piin verrattuna. Höyryn tuotto parempi, kun 510:ssä ja en ole huomannu maun puuttumista mistä jotkut ovat maininneet. Lisäksi ei ole kussut suuhun kertaakaan. Ennenkaikkea se vaivattomuus on eGo-T:llä aivan eriluokkaa. Akku kestää koko päivän ja säiliöiden täyttö on helppoa ja nopeaa.

    Suosittelen tätä ehdottomasti aloittelijoille joey 510:nen tai riva 510:nen (perus egon kopio) sijaan.

    VastaaPoista
  4. Okei.. kuulostaa harkinnan arvoiselta. Täytyy varmaan tarkastaa seuraavaa tilausta tai sitten tsekata jos jollakulla olis täällä päin niin sais testiin :)

    VastaaPoista
  5. Tänään sattumalta löysin tän E-Savukkeen kun tossa foorumilla pöyrin. Aikasemmin kerran vaan ohi mennen kuullu kun kaveri oli kokeillu ja kehu. Mut ny heräs mielenkiinto kun ajatellu viä lisäksi lopettaa polton. Luulin vaan ettei näitä edes saa nikotiinilla.. Siis ihan alussa ollaa tiedä juuri mitään sähkötupakasta. Mutta mistä te olette tilailleet noita? Itse en vaan ole edes ulkomailta koskaan mitään tilannu. Nyt sit varmaan pitäis..:)T:Jukkis.

    VastaaPoista
  6. http://fuck-this-im-smoking.blogspot.com/2011/05/alkulimat.html tuolta löytyy jotain linkkiä. Itse olen tilaillut liberty flightsilta, mojulta, enjuicelta ja cloud9vapingilta.

    VastaaPoista
  7. Eksyin tänne ja pakko kommentoida tosta ego-t:stä, LF:ltä tilasin kaks pakettia smoktechin vastaavaa alotuspakettia ("kopioita", type C, 1000 mAh pass-though akuilla) ja toimii loistavasti (mitä nyt vuotaa akun puolelta välillä ihan inan jos puhdasta PGtä käyttää). Vaikka tuli pari atoa DOA joiden ilmaisia korvikkeita odottelen nyt postissa, ohimennen olisi tosi +++ jos testaat - tää kun sattuu olemaan oma ensikosketus höyryttelyyn kuukausien foorumien selailun lisäksi. Jospa sais jotain vertailupohjaa että onko tää laite oikeesti niin hyvä kun miltä tuntuu vai onko tää uutuudenviehätyksen aiheuttama illuusio. :D nimim. gearpornoilu kolkuttaa takaraivossa.

    VastaaPoista