keskiviikko 25. toukokuuta 2011

The hunt for perfect vape - driptipping + muuta pientä purtavaa

Terveps!

Eli tuosta driptippingistä lupailin jonkin asteisen tekstin väsäillä.. Ensimmäisenä ajattelin vapoilun juuri aloittaneille/asiasta kiinnostuneille ja asiasta mitään tietämättömille hiukan kyseistä tekniikkaa selvitellä.
Tähän astiselle taipaleella olenkin jo selvittänyt normaalin, jonkinlaista vanua ym sisältävän sekä uudelleen täytettävän, tipin käytön. Eli tippiin tiputellaan ja lisäillään tuolta aikaisemmistä teksteistä opitulla tavalla jokuset tipat e-mehua ja nautitaan höyryistä. Mitä sitten kun mikään ei riitä? Lisää höyryä perkele, paleltaa! Tämän äärimmäisen höyryntuoton etsimisessä kuvaan astuu avuksi driptippaus tai direct dripping.. käytännössä homma menee seuraavalla tavalla..

Driptippaus
Driptippejä on satoja erilaisia. Eri muotoisia, värisiä ja eri materiaaleista valmistettuja. Ainakin olen bongannut jonkin asteisesta muovista (delrin), alumiinista sekä metallista valmistettuja driptippejä. Driptipin voi toki valmistaa itsekin vaikka normaalista tipistä kiskomalla sieltä täytteet, pääty- sekä välilevyn (vaikka neulalla) veks. Kannattaa kokeilla ennen varsinaista driptipin tilaamista. Itsellä tällä hetkellä kaksi erilaista metallista driptippiä ja testiksi tuohon omavalmisteeseenkin uhrasin yhden normitipeistäni. Kaikki kolme toimivat käytännössä yhtä hyvin, toki noissa stainless steel -versioissa on kivasti enemmän blingiä ja jotenkin tuossa muovisessa nyt vaan hiukan maistuu se muovi siellä..
Suurin ero normaalin ja driptipin välillä on se, että normaalissa tipissä kun on tiivistettyä välilevyä ja vanua tms sisällä, driptipissä on vain pelkkä reikä läpi tipin, joka on suupäästä isompi ja atomisoijaan tulevaa päätä kohti kaventuva.

Itse toimenpide ei taaskaan mitään ruudin uudelleen keksimistä ole. Otetaan laite millä ajateltiin löylyt ottaa ja ruuvataan siihen atomisoija kiinni ja driptippi atomisoijaan. Tämän jälkeen driptipin suupään reiästä tiputetaan 2-3tippaa e-mehua driptippiin ja sitä kautta suoraan atomisoijaan. Tuon tippamäärän kanssa kannattaa olla tosiaan tarkkana ellei halua uittaa atomisoijaansa, jolloin esimerkiksi riva tai eGo -malleilla löylyteltäessä neste valuu helposti atomisoijan alapäässä olevista rei'stä akulle sekä atomisoijan ulkopuolelle - vittumaista putsailla kamoja koko ajan sekä mehua menee hukkaan. Driptippauksessa sitä kuluu muutenkin normi sienimeininkiä enemmän. Driptippausta ei suositella käytettävän höyryttelymetodina automaattitoimisten akkujen kanssa, niiden manuaaliakkua huonomman suojauksen takia. Pahimmassa tapauksessa nestettä valuu atomisoijan alapäästä akkuun ja saa laittaa uutta tilaukseen. Kaikki kun on reilassa niin eikun fire it up ja nauti paksuista usvista! Kun vedät "kuivat", eli maistat suussasi selvästi palaneempaa makua kuin aluksi tai höyryntuotto merkittävästi vähenee (sen kyllä huomaa sitten), laskettele 2 tippaa (ei yhtään enempää enää polttovaiheessa) mehua taas tippiin ja juhlat jatkuu.. yksinkertaista mutta niiiiiin palkitsevaa.


510/901 PureSmoker Stainless (Cloud9Vaping)
510/901 Twistie (Cloud9Vaping)














Direct Dripping
Tämä toimenpide on periaatteessa driptippausta vastaava ja varmasti yleisesti saatetaan kutsua driptippaukseksi. Ainoana erona on että driptippi otetaan aina nesteenpudotuksen ajaksi pois atomisoijasta. Muuten toimenpide ja käytettävät tippamäärät ovat täysin samat. Tämä tapa varmaan on lähtenyt siitä, että ainakin jotkut driptip -mallit (esim. minulla tuo toinen) ovat kohtuullisen lyhyitä ja neste pakkaantuu helposti driptipin alaosaan, jolloin ensimmäisiä iskuja ottaessa on helposti mehut poskissa. Puhaltaminen tippiin muutaman kerran aina nesteenlisäyksen yhteydessä hieman vähentää tuota ongelmaa, mutten ainakaan itse saanut poistettua sitä kokonaan. Eli go for DDripping. Itse ainakin ihastuin tähän metodiin.

Kummassakin tapauksessa siis vedetään höyryt atomisoijasta pelkän reiän läpi kitusiin turhien "filttereiden" jäädessä välistä pois. Tässä tapauksessa onkin tarpeen tosiaan olla tosiaan hiukan tarkempi noiden välitiputusten kanssa, ettei vedä atomisoijakrääsää keuhkoihin, se ei ole hyvää ja polttaa kurkussa ikävästi. Pientä keskittymistä asiaan uhraten tällä tavalla saa mielestäni ainoat oikeat ja järjettömän paksut höyryt puhallella kanssalöylyttelijöiden ihmeteltäväksi. Olen myös tämän tavan selvästi havainnut vahvistavan mehuissa olevaa makua. Miinuksena sanottakoon jatkuva mehun tiputtelu sekä se että hieman "janoisempi" tapa tämä e-nesteen riittävyyttä ajatellen on.. noh sitä saa briteistä lisää :) Joka tapauksessa ainoa tapa jolla itse kotona enää höyryjä vetelen.
Pieneksi vinkiksi voin kertoa että esim. Mako Midi V2, 6voltin käyttöjännite, korkeajännite atomisoija, driptippi ja jokin hyvällä höyryntuotolla varustettu neste ja teidänkin emäntänne kommentit voivat olla seuraavat : "JUMALAUTA, PALAAKO TÄÄLLÄ JOKU?!" "kui niin?" "No vittu tätä savua, ei näe eteensä!" "se on HÖYRYÄ, kulta" ;)

<3 My Perfect Vape <3

Clearomizer..

Tänään jännästi sain myös eräältä, juuri vapoilun maailmaan haksahtaneelta, ystäväiseltäni testiin mielenkiintoisen tuotteen eli C-E2 Clearomizerin (Tänks Iippa!). Tuotehan on siis periaatteessa cartomizer, jolle en nyt keksi minkäänlaista suomenkielen vastinetta. Joka tapauksessa cartomizer -mallinen tippi on periaatteessa monesti kuin normaali tippi, mutta on täytettävissä hieman isommalla määrällä mehua kuin normi pumpulitippi.

Jollakulla on tässäkin asiassa lähtenyt mopo käsistä ja hyvin moni cartomizer -malli sisältää atomisoijan sekä nestesäiliön (joita useaa kokoa, jopa 5milliin asti) yhtenä pakettina, kuten esimerkiksi tämä tänään käsiini eksynyt clearomizer. Atomisoija tässä tuoteessa on normaali 510 -mallinen, eli sopii perus Rivan tai vaikka eGon akun jatkeeksi. Tämän mallin säiliöön mahtuu kerrallaan milli mehua. Nimi tuotteelle tulee ilmeisesti siitä että se on läpinäkyvä, eli sisällä olevan nesteenmäärää pystyy helposti seurailemaan höyrytellessä.

Paketti siis toimii periaatteella nesteet sisään, kiinni akkuun ja höyryttely jatkukoot kunnes säiliö tai todennäköisimmin akku on tyhjä. Säiliössä oleva neste siis pitää atomisoijan koko ajan tasaisen kosteana, eli höyryntuotto pitäisi olla jonkin verran parempi kuin perus tipeillä. Itse hieman varauksella olen näihin kaiken maaliman cartomizereihin suhtautunut ja olen pidättäytynyt tilaamasta moisia (mielestäni aikaisemmin) turhuuksia.

Eli käyttöön.. Ainakin tämä yksilö oli melko vaikea täyttää. Mukana tulevan mikroskooppisen "letkun" toinen pää ujutetaan nestepullon "nokkaosaan" ja toinen clearomizerin sisällä olevan "tiivisteen" pikkuriikkisestä kolosta säiliön puolelle (jota ennen edestä on neulalla poistettu kaksi tiivisterengasta) ja eikun truuttaamaan. Muutamia minuutteja myöhemmin minulla oli kädessäni outo kapistus täynnä vihaamaani e-mehua (usa mix).
Härveli kiinni Rivan 750mAh akkuun ja eikun nokilöylyt.. HYI SAATANA! "Maistuu kuin olis sytyttänyt taskun pohjalta röökintumpin uudestaan!" Seuraavat, seuraavat ja sitä seuraavat höyryt maistuivat aivan hirveälle. Sitten jotain tapahtui.. (jälkeenpäin netistä lueskelin ettei kannattaisi ensimmäistä 20 kiskaisua vetää perille asti :DD) Tuote alkoi toimia oikein. En pystynyt uskomaan että sisällä oli USA Mixiä, jonka tuolla arvosteluissani ehdin jo haukkua täysin luokattomaksi mehuksi. Maku useampien henkosten jälkeen jopa muistutti hieman tupakkaa, mutta mielyttävällä tavalla. Savuntuotto oli suunnilleen tuplat parempi kuin suoraan normitipistä kiskoessa sekä kurkkutuntuma laskeutui tässä nesteessä hyvinkin siedettäväksi. Toisin sanoen normitipissä aivan hirveä neste muuttui kohtuullisen miellyttäväksi tämän tuotteen ansiosta!

Miinuksena on heitettävä nestesäiliön täytön ärsyttävyys ja vaikeus. Toisaalta tähän menee mehua milli, joten jonkun akullisen luulisi siitä polttelevan ennenkuin täytyy uudelleen täyttää. Myöskin tämä hankala täyttömetodi mahdollistaa tuotteen tiiviyden, ettei ole sitten nesteet taskun pohjalla tms. Mielestäni erittäin toimivan oloinen ratkaisu ja aion tulevaisuuden tilauksiini näitä heitellä mukaan aina tarpeen vaatiessa tai muita vastaavia.

Jos etsii parempaa höyryntuottoa ja paremmin maun esille tuovaa atomisoija -vaihtoehtoa, kannattaa harkita clearomizerin tilaamista vaikka tuolta. Hiukan vaivaa tosin joutuu näkemään, mutta omasta mielestäni on sen arvoista!
Siinä vielä pientä klipsiä yllämainituista aiheista.. palaillaan

"WHERE THERE'S VAPOUR, THERE'S NO FIRE.."


3 kommenttia:

  1. morjesta taas wiitis... tohon clearomaiserin täytön ärsyttävyyteen löytyy helppo ratkasu jonka myös itse tein... marssippa apteekkiin ja pyydät 2ml ruisku ja 1,2mm(pinkki) neula (0,5€... eikä kannat pienempää ottaa koska huomasin et jotkin nestee tulee pienemmist kauheen huonost läpi... ja lopuks ...sitte ku meette ostaa noit neuloi sun muit ni riippuu paljon vaatetuksesta ja kellonajasta ni saattaa farmaseutti kattoo hetke jä tarjoil kaikkee päivystyspakkauksii sun muit "irti huumeista" flaijereit...sitte vaan keksii oman mielikuvituksen mukaan jotain sopivaa selityst..

    VastaaPoista
  2. Tänään tuli Riva 510 postista...käyttö tietenkin aloitettiin heti. Onneks, akuissa on sen verran virtaa, että pystyy löylyttelemään sen aikaa et toi 900mAh akku latautuu. Ensimmäisten testien perusteella täytyy sanoa, että hyvältä tuntuu. Sellaisen huomion tein, että tarvii varmaan siirtyä tuohon drip tippaukseen...ei tällainen vanha tervaskanto muuten saa mitään irti. Täytyy tsekata myös toi clearomazier. Stop smoking, start vaping, punk!

    VastaaPoista
  3. Paljon, mutta asiaa.. Driptippaus on kuninkaiden laji. Ei kun stainlessia tilaukseen ja tupa täyteen höyryä! Oikealla linjalla, keep droppin' dat ejuice :)

    VastaaPoista