torstai 19. toukokuuta 2011

Mako Midi V2 testiä / weapon of choice :)

Hellurei taasen!

Lupasin jonkin asteista tarinaa ja testailutuloksia tuosta hankkimastani modista laitella joten ajattelin ensin lähestyä aloittelevaa käyttäjää jonkinlaisella, omaan vähäiseen tietämykseeni perustuvalla, modi -infolla.
Kun e-savukkeen kiskomisen haluaa viedä normaalia joka päiväisten nikotiinivajareiden helpottamista ja sen tutun käden liikkeen toteuttamista pidemmälle, tai todellisuudessa aloittaa sen kuuluisan gearpornin harrastaminen, on vaihtoehtona aloittaa modishoppailu.

Modin suurimmat erot normaaliin "paketti e-savukkeeseen" ovat nimensä mukaisesti sen muunneltavuus. Esimerkiksi omassa tapauksessani (Mako Midi V2) kyseessä on ns. tuubimodi, johon kuuluu putken mallinen runko, ala- ja yläkorkit (capit) sekä atomisoijan sovitinholkki. Suurimpaan osaan modeista on saatavilla useamman eri atomisoija -mallin soviteholkkeja, yleisimmin holkit tuntuvat löytyvät kuitenkin 510 ja 901 -malleihin.

Normaalin e-röökin saadessa virtansa juuri kyseiseen malliin tarkoitetusta suljetusta akusta, toimii modin virtalähteenä yleensä erilliset akut taikka paristot. Akkuja on useampaa eri kokoa ja mallia perustuen akun virrantuottoon ja jännitteeseen. Paristojen kokoja en lähde tässä sen paremmin selvittämään paitsi tuon oman modini osalta. Modia ostettaessa tulee muistaa tarkistaa mitkä akku- tai paristovaihtoehdot kyseiseen modiin sopii (+muistaa hommata paikalliseen sähköverkkoon sopiva laturi akuille) Näillä erilaisilla akkuvaihtoehdoilla saadaan modeihin luotua eri käyttöjännitteitä, jotka muuttavat löylyttelykokemusta. Tässä vaiheessa kannattaa myös selvittää itselleen minkä takia modin itselleen haluaa hankkia. Käyttöjännitteen nosto? Posketon akunkesto? Muuten vain kikkailu? Tämä kuitenkin taitaa olla ensimmäinen kriteeri modin valinnassa.

Käyttöjännitteitä olen havainnut olevan mahdollista nostaa ainakin tuonne 7,4volttiin. Tosin ihmiset tuntuvat olevan hieman epäluuloisia laitteen turvallisesta toimivuudesta enää näillä jännitteillä. Itse lähinnä innostuin modeissa juuri tähän jännitteennosto -ominaisuuteen. Varsinkin luettuani positiivisia kommentteja höyryntuoton lisääntymisestä, sekä kurkkutuntuman parantumisesta. Jännitteennostosta kiinnostuneen LöylyLassen tulee kuitenkin ottaa huomioon, että maksimaalisen hyödyn laitteesta saa käyttämällä korkean jännitteen atomisoijaa normaalin sijaan. Näitä löytää yleensä myynnistä samasta paikasta josta modejakin.

Eli tuohon Midiin..
Tilasin tuotteen Moju Republicin verkkokaupasta. Laitepakettiin kuului tosiaan runko, ylä- ja alacapit (joista alacapissa lukittava kytkin) sekä atomisoijan adapteri (sovitinholkki) vaihtoehtoina oli 510 tai 901, joista luonnollisesti valitsin tutun 510:n. Arvelin muitakin ongelmia ehkä tulevan, niin en jaksanut enää taistella vielä itselleni tuntemattoman atomisoijan kanssa.
Laite toimii joko yhdellä 14500 -mallin akulla/paristolla, käyttöjännitteen riippuen tällöin yhden akun koosta (pääasiallisesti 3,7voltin luokkaa näissä akuissa) tai vaihtoehtoisesti kahdella suojatulla CR2 -mallin akulla/paristolla joita on saatavilla joko 3volttisena tai 3,7volttisena (käyttöjännite tulee olemaan siis 6v tai 7,4v) Kuten aikaisemminkin jo kerroin tilasin laitteen mukana myös pari korkeajännite atomisoijaa, 4kappaletta suojattuja CR2 3voltin akkuja (koska jännitteennoston takia laitteen halusin) sekä laturin moisille. Yhteishinta nousi rahteineen sinne 90euron tietämille (taas pääkalloa ruoaksi 2viikkoa). Toimitus oli mielestäni kivan ripeää. Vajaassa viikossa oli lappu postissa.

Kuten myös tuossa edellisessä tekstissäni kerroin, alkoivat ongelmat lähes välittömästi. Modiin piti sopia siis suojatut CR2 akut, jotka tilasinkin, mutta jotka jostain syystä olivat kuitenkin hivenen liian pitkät laitteeseen. Ensin luulin ongelmien johtuvat ainoastaan omasta tieto -taidostani laitetta kohtaan. Lähinnä epäilin kykyäni käyttää säädettävää pohjakytkintä. Kerrottakoon tähän väliin että suurin ero Mako Midi V1:n ja V2:n välillä on juurikin tuo pohjacäpi. V1:ssä paristoja vaihdettaessa joutui laittamaan o-renkaita pohjacapin ja rungon väliin, että sai lisää mittaa laitteeseen (jos käytti CR2 akkuja 14500 akun sijaan, joka on pituudeltaan hieman kahta CR2:sta lyhyempi.) V2:ssa homma hoituu säädettävällä pohjakorkilla, jonka käyttö selvinnee paremmin videosta. Lopulta epäilin jo adapteriholkin olevan jostain väärästä mallista, jossa vain sattuu olemaan sama kierrejako.

Pienten selvittelyjen jälkeen siis löysin oikean kokoisen CR2:set kouluelektroniikasta. Tällä päivämäärällä on postiin kolahtanut ladattavat LifePO CR2 3voltin akut, jotka ovat toimittajan mukaan hieman lyhyemmät ja toivottavasti nyt sitten oikean kokoiset :/
Video ja nykyiset kokemukset laitteesta perustuvat kouluelektroniikasta ostamieni Panasonicin CR2 -paristojen ollessa virtalähteenä. Sekä myöskin olen käyttänyt normitippiä, enkä vielä driptipannut. Jos kokemus oleellisesti muuttuu noita uusia akkuja ja driptippiä käytettäessäni, kommentoin siitä tänne. Driptippauksesta jotain läppää lähitulevaisuudessa joka tapauksessa tuohon "skeneen" sisään päästyäni :)

Kun laitteen sain vihdoin toimimaan, oli nokilöylyjen aika.. Nesteeksi latasin taas tuon tutun ja turvallisen Liberty Flightsin 18mg nikotiinia sisältävän ompun, ettei nesteellä olisi vaikutusta höyryntuottoon tai kurkkutuntumaan. Ensi kokemukset olivat vähintäänkin yllättävät. Höyryntuotto oli huomattavasti normaalia Rivaani tukevampi ja höyry tuntui olevan jotenkin paksumpaakin. Kurkkuisku oli mukavasti voimakkaampi, olematta kuitenkaan liian ätäkkä. Nesteen makuun ei korkeammalla käyttöjännitteellä tunnu olevan suurta merkitystä. Ensi fiilarit laitteesta ovat siis erittäin positiiviset ja ostos tuntuu oikeutetulta. Ainoa miinus minkä tästä hankinnasta löydän on, että Rivaani höyrytellessä ja varsinkin samaa nestettä käyttäessäni ei mielestäni höyryntuotto ole ehkä ihan tarpeeksi riittävä enää.. Jotenkin höyrytellessä tulee sellainen olo että onko atomisaattori nähnyt parhaat päivänsä / liian tukossa nesteestä, onko tippi tukossa tai liian kuiva.. Akku lopuillaan? Vaikka kaikki on ihan kunnossa.. HELEVETTI! :D

Loppulauseena tähän voisin todeta, että tämä modi ajaa asiansa hyvin ja on loppujen lopuksi kohtuu helppokäyttöinen. Kokonsa puolesta (videolta selviää taas paremmin) ei ehkä ole kovin esteettinen tahi käytännöllinen kodin ulkopuoliseen löylynottoon. Laitteen mahdollistama käyttöjännitteen nosto höyryttelyssä vaikuttaa visuaaliseen polttokokemukseen erittäin paljon, huomattavasti lisääntyneen höyryntuoton ansiosta sekä kurkkuhitti sopivasti lisääntyy. En tiedä johtuuko tajuttomasta höyryntuotosta vai kurkkuhitistä, mutta nesteen aromit maistaa huomattavasti paremmin tuota normi Rivaa löylyttäessä. Myöskään nikotiinivajareiden poistamiseen en usko sillä olevan kuitenkaan mitään merkitystä ottaako osumia tuosta Rivasta tai sitten tuosta 6voltilla piestystä Midistä.. On se kuitenkin vaan niin kiva harrastaa. Jos tekee mieli kikkailla ja puhaltaa paksumpaa höyryä, suosittelen Midiä ja sen kaveriksi jotain jo itsessään hyvän höyryntuoton omaavaa nestettä. Ei mee vikaan. Mutta kuten myös videolla totesin aloittelijoille, jotka eivät montaa laitetta ainakaan heti viitsi hommata, ajaa tuo Riva paremmin asiansa helppokäyttöisyytensä ja kokonsakin puolesta.

Postissa pitäisi myös olla 510 mini automaattiakkua ja gigantomizeriä, joten läpyskää ja testituloksia varmasti odotettavissa lähipäivinä..

'til next time.. ta ta.

VAPING IS NOT A CRIME!

.

2 kommenttia:

  1. Ja joo tiedän tykistössä on pattereita, sähkölaitteissa paristoja :)

    VastaaPoista
  2. LifePO:n akut latautui, otin testit.. Aika sama meno kuin noilla tuoreilla Panasoniceilla. Saapahan ainakin ladattua, ettei tarvii hypätä jatkuvasti kouluelessä. Kiitti, kuitti.

    VastaaPoista